Следвайте ни

Марково поиска маркировка от МВР

viber icon

Жители на Марково поискаха осева линия по двата пътя, водещи от селото към Пловдив, на среща с полицията. Мобилни екипи на Пътна полиция, Криминална полиция и Пожарната се срещнаха с жители на селото. Те обсъдиха най-наболелите проблеми. Според марковци поставянето на маркировка е най-важният въпрос, особено през зимата. Бялата ивица напълно липсва по новия и стария път от селото до Околовръстното шосе, трасетата не са осветени и при мъгла шофьорите губят ориентация за пътя. Контрол от полицията поискаха и по новия път от Пловдив за Марково, където водачите си позволявали да карат с превишена скорост. 

Служителите на реда се срещнаха и с пенсионери в селото. Те им обясниха как да се предпазят от ало измамници. Оказало се, че жена от селото успешно противодействала на опит за измама по телефона, като отказала да даде пари и прекъснала разговора навреме. 

"Тези срещи ще продължат, те имат превантивен характер, а и хората са по-спокойни, когато могат да се срещнат със служителите на реда и да споделят с тях проблемите", коментира кметицата на село Марково Десислава Терзиева. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?