Следвайте ни

Мадан получава транспортен кувьоз от събирането на капачки

viber icon

Три кувьоза за болниците в Мадан, Асеновград и Момчилград ще бъдат дарени от събирането на капачки, съобщиха ог инициативата "Капачки за бъдеще". "Мили доброволци, не можем да ви опише каква радост изпитваме всеки път, когато вече можем да обявим къде ще дарим следващите кувьози, които успяхме да осигурим с общи усилия - ваши и наши! За който не знае - Мадан се намира дълбоко в Родопите.

Наличният в болницата кувьоз е от 1990-та година и вече е почти напълно негоден. Затова и често се налага бебета да се транспортират на задната седалка на някоя лека кола, увити само в одеало или да се чака транспортен кувьоз от най-близката окръжна болница.

Понякога в продължение на 3-4-5 часа. Чудесно е, че това повече няма да се случва, понеже болницата ще получи чисто нов модерен транспортен кувьоз, благодарение на вас!", обявиха от "Капачки за бъдеще".

В Асеновград ще бъде дарен нов стационарен кувьоз, тъй като от наличните четири там, три ставали само за музейни експонати, понеже два са от 1975 г. и един от 1981 г. Имат един дарен кувьоз от 2000 г. Кувьоз ще получи и болницата в Момчилград, където наличния транспортен кувьоз е от 1990 г. и вече не бил безопасен за бебетата.

 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?