Следвайте ни

Лудница от коли на хижа "Здравец", викат полиция СНИМКИ

viber icon

Пълна лудница цари на хижа "Здравец", защото няма разчистени места за паркиране. Колоната от автомобили към хижата се проточи на три километра.

Шофьорите, тръгнали със семействата си и приятелите да се разходят и да покарат ски или шейна, не могат да стигнат до площадчето, тъй като там колите са спрени кажи - речи на два етажа.

Заприщени на пътя, хората нито могат да се върнат обратно, нито да стигнат до  единствения планински курорт на Пловдив.

Няма никаква организация, нито се регулира движението, разказа Евелин Парасков, съветник от "Съюз за Пловдив". Той е уведомил Първо районно управление на полицията и областната администрация за проблема. От полицията увериха, че веднага  ще изпратят дежурен патрул на "Здравец", каза още Парасков.

Пътят до хижата е разчистен, ала курортът не се стопанисва добре.  Ако  се предостави за управление на Община - Пловдив, ще се поддържа  много по-ефективно, разсъждават  любителите на планината.

 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Бубу

08.02.2020 | 23:26

Защо този курорт се стопанисва от община куклен, те нямат средства и въобще не го подържат, нещата изглеждат същите както преди 40год, с изключение няколкото дървени бараки които са превърнати в заведения. Защо не се развива като ски и туристически курорт, къде са лифтовете, къде е пътя, защо не го поеме община пловдив и да задели средства за развитието му, както софия си има витоша, така и пловдив си има близки родопи, само че тук никой не хае. Тук около пловдив се навъдиха хиляда общини и общинички и всичките драпат за кокала.

Отговори
8 0

Бубу

08.02.2020 | 23:14

Как може този курорт да се стопанисва от някаква малка община каквато е куклен. Те изобщо не могат да го развиват и подържат и вместо да се превърне в истински ски и туристически център, курорта си е същия занемарен какъвто го помним от преди 40 години. Изобщо май само тук около пловдив се нароиха хиляда малки общини и как ще се справят няма значение, важното е да има администрация, да папат. Скоро варна ще бъде на второ място по големина, защото към нея се присъединиха доста малки общини и селища, тук в пловдив, напротив всеки гледа да е отделна община и кому е изгодно това и дали е икономически оправдано?

Отговори
3 6

Бил там

08.02.2020 | 15:36

Проблема е , че пътя започнаха да го чистят на вторият ден , когато беше непроходимо вече . Почистено е толкова , колкото да се разминат едвам едвам 2 коли . Паркингите около заведенията и кръговото на Здравец не са почистени , за да се осигурят места за паркиране и хората спират на улицата , като това довежда до задръстване . Пътят от екохотела до Бяла Черква не е чистен и е трудно проходим с кола , няколко коли които тръгнаха на горе бяха принудени да обръщат , защото забуксуват след някой метър .

Отговори
5 5

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?