Следвайте ни

Лилково стяга протест за пътя убиец

Дани Каназирева: Започва авариен ремонт, до 15 юли трябва да приключи

viber icon

За протест, включително със затваряне на пътя, се подготвят  жителите на Лилково.

" Всички хора са възмутени, защото трасето с дължина 8 - 10 км. е  разбито и опасно. Ако  не започне ремонт, ще има жертви.  Асфалтовата  настилка на места е пропаднала, има свлачища и те продължават да се увеличават с риск да подкопаят  пътя. Яма до яма е , не могат да се разминат две коли, а по този маршрут пътуват и рейсове. Какво чакат властите? Да  стане инцидент с автобус или лека кола и да загинат  пътниците ли?", възмущава се  Петър Клинков, който има къща в селото.

Жителите на Лилково разказват, че преди  години беше започнал основен ремонт. Държавата е платила на фирмата 2 млн. лева, тъй като пътят е част от републиканската мрежа, но строителите буквално са си оставили  ръцете. Асфалтът отново започнал да пропада и да се рони.  Сигнализирали са неведнъж ръководството на община "Родопи", но са ги препращали към Областно пътно управление - Пловдив.

"Проблемът е много стар, но ако сега не се реши, с жива верига ще затворим пътя, докато не е станало късно", предупреждават  от селото.

"Хората се свързаха с мен, проведохме разговор и обясних, че има одобрено техническо задание за подравняване и уплътнява не пътната настилка. В срок до 15 юли Областно пътно управление трябва да извърши ремонт", обясни вчера за "Марица" областният управител Дани Каназирева.

"Ремонтът ще бъде авариен. Чакаме времето да се пооправи, за да започне работата", увери шефът на Областно пътно управление инж. Йордан Калев. 

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Георги

Георги

20.06.2020 | 17:47

Госпожо Йеремиева, добре е да проверявате, това което пишете. Асфалтът се рони и пропада, ама на този участък няма асфалт и никога не е имало. Моля проверявайте си материалите, не пишете само за да имате съдържание. Този път е опасен. Какъв ремонт ще прави г-жа Каназирева на републикански път. Ще посипят с чакъл и дъждът ще го измие, а и с него парите, които се дават. Това е подигравка с хората, а че пътят е опасен и дано да няма инцидент. Качете се някой път и направете истински репортаж. Благодаря ви все пак, че обръщате внимание на проблема.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?