Следвайте ни

Лилково стяга фолклорен фестивал с богата програма

viber icon

За първи път на 17 юли на поляните в родопското село Лилково ще се проведе фолклорен етнофестивал „Лилково поСреща“. Организатори на събитието са НЧ „Родопска искра 2020“ и СНЦ „Заедно за Лилково“. Сред участниците във фестивала ще има много изпълнители и фолклорни формации от Родопите и страната. Официалното открива на фестивала е в 12,30 часа. Половин час по-рано ще бъде осветен курбан за здраве и берекет. 

В 11 часа местни домакини ще покажат как се приготвят прочутите лилковски катми. Половин час по-късно започва кулинарния конкурс за най-вкусна погача, пита или баница. 

Пъстра фолклорна програма ще весели гостите и жителите на селото. В нея ще участват формация "Родопски славей" - с. Лилково с художествен ръководител Мария Иванова и самодейци от Чепеларе, Момчиловци, Ардино, Марково, Куртаво  Конаре и Орехово. Пресъздаване на обреди и обичаи ще направят малчуганите от ЦДГ "Боряна" в кв. "Прослав". Катя Минчева ще извие своя вълшебен глас. В 15 часа пък за доброто настроение на присъстващите ще се погрижи оркестър "Феникс"  с ръководител Христо Коритаров и солист Ваня Бетуховска.

Присъстващите ги очакват още творчески работилници, фотоизложба "Лилково във времето", кулинарен щанд, музей на открито и благотворителен пазар.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?