Следвайте ни

Лилково и Ситово с отворено писмо до премиера за свлечения път

viber icon

Жители на селата Лилково, Ситово, Брезовица и Плочник подготвиха отворено писмо до премиера Бойко Борисов и министъра на МРРБ Петя Аврамова за недовършения и разбит път до селата. По време на проливните дъждове част от трасето се свлече и падна в крайпътна канавка. Жителите на селата от години пишат до институциите и настояват пътят да бъде довършен до асфалт, тъй като той е единствената връзка и начин да стигат до домовете си. Те алармират, че е на път да останат и без достъп. 

В петицията, която е изпратена и от името на двете сдружения "Заедно за Лилково" и "За Ситово" местните обясняват как за ремонт на трасето през 2009 г. са били похарчени над 4,3 млн. лева, но и преди , и след ремонта "пътят" представлявал изравнена с багер тераса, без канавки и други съоръжения, която при всеки дъжд променя релефа си, тъй като по-силните струи издълбават слабия почвен слой до камък. 

Местните обясняват, че е правено само частично изкърпване на дупки, но те се отваряли бързо поради интензивното движение. Трасето се ползва и от тежкотоварните камиони, които свалят дървен материал от района. Това допълнително усложнява ситуацията с пътя. 

Междувременно днес жителите на Лилково и Ситово се събират на събрание, на него те трябва да решат какви ефективни действия ще предприемат. Обмисля се и блокирането на движението по пътя. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай