Следвайте ни

Лилково и Ситово на протест, след като АПИ спря пътните ремонти

viber icon

Две села се надяваха още този месец да бъде положен асфалтът върху трасето, което ги свързва с Пловдив

Новината, че АПИ спира ремонтите на пътища в Пловдивско, веднага предизвика брожение сред жителите на засегнатите селища. За протести вече се организират в Лилково и Ситово, където се надяваха още този месец да бъде положен асфалтът върху трасето към двете села.

Мария Атанасова от Инициативния комитет, който организираше протести и настояваше пред институции за ремонта, отправи послание в социалните мрежи към служебния министър на регионалното развитие арх.  Виолета Комитова, в което попита защо след години на битки отново проектът е замразен. Ето какво написа Атанасова.   

„Днес трябваше да започне асфалтирането на пътя от Пловдив до селата Лилково и Ситово. Извърши се огромен труд и очаквахме с нетърпение днешния ден, за да започне полагането на асфалта. Очаквахме с нетърпение 60-годишната сага да приключи. Но отново ни мина котка път. Министър  г-жа Комитова спря ремонта. За пореден път се стига до асфалт и се спира завършването.

Отново милиони левове ще бъдат пропилени на вятъра

Докога всички тези милиони ще се пропиляват с лека ръка? Сега два-три поройни дъждове и всичко направено ще отиде в реката. Ще се отворят големите кратери и пак двете села ще запустеят. Тъкмо младите хора започнаха да се завръщат по родните си села, започнаха да възстановяват и старите традиции, селата вече оживяха. И сега с лека ръка унищожаваме всичко постигнато, с лека ръка унищожаваме живота на двете села - Лилково и Ситово!

Г-жо Комитова, какво са виновни хората от двете села?

Това ли е начинът, по-който ще регулирате и премахнете голямото крадене? Това ли е начинът за регулиране на възлагането на обществените поръчки на различните строителни фирми? За да не се случват такива неща, си приемете закони, които да не позволяват допускането на подобни нарушения, но не наказвайте хората! Всички ние, населението от двете села, с още две малки - Плочник и Брезовица,

ще излезем на протест, няма да оставим нещата в този вид!

Всички ние образуваме една цяла общност, наречена България, всички ние живеем в една обща Европа, всички ние живеем в 21. век и е крайно време да имаме и нормални европейски пътища, да живеем по нормален европейски стандарт!”, написа Атанасова.

Недоволните от спрения ремонт жители на Лилково и Ситово се канят да протестират в Пловдив, както и да затворят с жива блокада важна пътна артерия. Местните роптаят, че пак са като "излъгани камилчета", и напомнят, че през февруари вече бившият премиер Бойко Борисов дойде на инспекция и лично обеща в рамките на 4 месеца да има асфалтова настилка на пътя Първенец - Лилково.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Друма

Друма

20.07.2021 | 17:00

Сега е момента да отидете пред президенство и да види президента какъв хаус сътвори със собсвените си комунисти!

Отговори
2 0
Един шофьор

Един шофьор

20.07.2021 | 10:03

Гочоо този път е от републиканската пътна мрежа и за него се иска винетка. Ти съгласен ли си да плащаш за такъв път винетка а Гочоо?

Отговори
3 4
Гошо

Гошо

20.07.2021 | 09:36

Аман от виладжии с претенции

Отговори
5 5
анонимен

анонимен

20.07.2021 | 09:54

Аман от тролове

Отговори
5 2
Дуков

Дуков

20.07.2021 | 12:38

Ей глупак ще те намеря и ще замета цяло Лилково с теб хубаво да знаеш!!!

Отговори
1 3
Гошо

Гошо

20.07.2021 | 16:00

Вземи си замети бракмата, че бая мръсна ми се вижда. На вилата ли си ходил, фейк баровец?

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?