71

Крумово решава за нова детска градина на Общо събрание

 

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов свиква, по своя инициатива, общо събрание на населението на село Крумово по  Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местното самоуправление. 

Местният референдум трябва да отговори на въпроса дали хората са съгласни  да бъде изградена детска градина в част от УПИ II- Парк от кв. 4 по регулационния план на село Крумово, община Родопи, при спазване на всички нормативни изисквания.

Събранието е насрочено за 28 септември от 18:00 часа в двора на ОУ „Христо Ботев“ в селото. Регламентът предвижда регистрацията да започне час по-рано – в 17:00 часа. При липса на кворум, когато в посочения час не са се явили посоченият в Закона минимално изискуем брой граждани, събранието се отлага с един час, след което се провежда с онези, които присъстват.

В Общото събрание право на глас имат всички граждани с избирателни права, които имат постоянен или настоящ адрес в село Крумово.

Сградата на детска градина “Снежанка“ е силно амортизирана, има недостиг на места, липсва  пространство за обособяване на яслена група, а децата в предучилищна възраст са разделени в сградата на градината и училището в селото. Освен това групите са смесени, което пречи на педагогическата работа. 

Това налага построяването на нова детска градина в село Крумово. Поради невъзможността сградата да се построи със средства от общинския бюджет , е необходимо да се кандидатства за държавно финансиране.

"От резултата от Общото събрание на населението зависи дали да продължи работата по изготвяне на технически проект, с който община "Родопи" да кандидатства за финансиране от държавата. Да осигурим спокойствие и безгрижно детство на нашите деца, в нашите населени места", призова кметът Павел Михайлов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
покметувахте-стига

покметувахте-стига

30.09.2022 | 20:29

Кметичката да си хваща под ръчичка Кмета Михайлов и да си ходят!

Отговори
1 0
Kolio-Gandi

Kolio-Gandi

28.09.2022 | 13:28

Напълно съм ЗА новата детска градина в Крумово и искам да се построи в парка на стадиона! Няма как старата сграда да се реновира! Невждам как може да има Крумовци против тази инвестиция

Отговори
0 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?