Следвайте ни

Коматево и Първенец: Да отложим обсъждането за кариерата в Първенец

viber icon

Председателят на Инициативния комитет на "Не на кариерата за добив на пясъци и дребни чакъли в Първенец" Димитър Воденичаров поиска отлагане на общественото обсъждане на инвестиционно намерение за добив на пясък и баластра в Първенец. То е насрочено за 23 септември в залата на местното читалище. 

Мотивите на инициативния комитет за поисканото отлагане  е, че залата на читалището няма да побере всички поканени експерти и стотиците пряко засегнати лица. Също така се създава риск за здравето на присъстващите, тъй като няма да могат да се спазят противоепидемичните мерки. Воденичаров настоява да се насрочи нова дата и тя да е след прекратяване на извънредната епидемична обстановка в страната. 

Писмото е подкрепено и от Инициативния комитет на квартал "Коматево" срещу кариерата. То е адресирано до областния управител на Пловдив, РИОСВ-Пловдив, Министерство на здравеопазването, Община "Родопи" и до кмета на село Първенец.

Жители на "Коматево" и село Първенец се обявиха срещу инвестиционното намерение на фирма "Толи" за добив на баластра в района на село Първенец. Техните мотиви са, че бъдещата кариера не само ще застраши екологията в района, но и ще бъде заплаха за здравето на хората заради евентуално запрашаване, падане на подпочвените води, както и засиленото движението на камиони, които ще извозват добития материал.  

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?