Следвайте ни

Кметът на "Родопи" с обиколка по улиците в Крумово и Брани поле

viber icon

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов посети две от големите населени места на територията на общината - селата Крумово и Брани поле. На място той инспектира състоянието на пътната инфраструктура и готовността за началото на ремонтните дейности, предвидени в бюджета за тази година. 

В село Крумово Михайлов направи пълна обиколка на улиците, които са в най-тежко състояние. След това заедно с  кмета на селото Румяна Самоковарева общинският градоначалник обходи пътната отсечка, която тази година ще бъде изцяло реновирана. Близо 100 хил. лева са заложени в капиталовата програма на общината за ремонт на улица „Римски мост” в селото. Отсечката е дълга 250 метра, с изградена канализация. Ремонтът е належащ, защото отсечката е изключително компрометирана. Пътният участък събира най-много вода при всеки валеж, която залива дворовете на къщите. Реконструкцията предвижда подмяна на водопровода, полагане на асфалтова настилка и нови бордюри.

В Крумово Павел Михайлов посети и ОДЗ „Снежанка”, което също има нужда от ремонт. Пред директорката Диана Младенова-Найденова кметът обеща незабавна реакция и лично се ангажира да съдейства за подобряване на състоянието на градината.

Кметската инспекция продължи в село Брани поле. Павел Михайлов, придружен от заместника си Владимир Маринов и кмета на селото Даниела Стоилова, провериха как върви ремонтът на улица „Родопи” в селото. Отсечката е част от републиканската пътна мрежа, затова ремонтът се извършва от Областно пътно управление. Ангажимент на пътната служба е цялостно асфалтиране на улицата. Община "Родопи"  се включи с частична подмяна на бордюрите на тротоарите.

Най-много средства ще бъдат вложени тази година в реконструкцията на улица „Хан Аспарух” в село Брани поле. Това е най-дългата пътна отсечка, от всички улици по населените места, които са заложени за ремонт в капиталовия бюджет на общината. Тя е с дължина 600 метра и за изграждане на водопровод, полагане на асфалтова настилка и смяна на тротоарните плочки са заложени 330 хиляди лева.

Очаква се пътните ремонти в община „Родопи” да започнат до месец, след проведени обществени поръчки и подписани договори с изпълнителите.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Остана ли ви отпуск за ваканция през лятото?