1553
Следвайте ни

Кметът провери новия мост, който ще свързва Първенец със света

viber icon

Усилено се работи по изграждането на новия мост над река Върлещица в Първенец, който е основна пътна връзка за жителите на селото с останалите населени места в общината. Днес кметът Павел Михайлов инспектира строителните дейности и провери етапа на изпълнението им.

Започнало е изливането на опорните колони. В момента от страната на селото, посока център,  е докарана пилотна машина с винт, която  изкопава пилоти, след което се  полага  армировка и се излива бетонът. Вече е готова първата опора на моста, а до края на седмицата трябва да бъдат изградени още два пилота от същата страна. 

Останалите три опори ще бъдат изградени от другата страна, в посока Брестовица. Фундирането на съоръжението е решено с пилоти, всяка с диаметър 1200 мм, които се изливат на място с обсадни тръби.

„Строителството върви според предварително заложените срокове в проекта”, доволен е кметът Павел Михайлов.

Проектът предвижда изграждане на стомано-бетонна конструкция , с две платна, всяко по близо 4 метра дължина и два нови пешеходни тротоари. Инвестицията е за близо милион и 400 хиляди лева.

Заради строителството е определен обходен маршрут за леките автомобили и пешеходците. 

Движението на товарни автомобили над 3,5 тона е забранено още в края на миналата година,  когато изтече експлоатационният срок на временно поставения понтонен мост.  Тежките камиони и автобусите преминават през селата Златитрап или Брестовица.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

дрън та пляс

дрън та пляс

30.10.2021 | 12:49

Как ги мислите тези заглавия? Мостът свързвал село Първенец със света. Свързва го с циганската махала на първо място! Пътят покрай борсата си е супер!

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?