Следвайте ни

Кметът на Родопи сади рози и инспектира улици в Кадиево

viber icon

30 рози и други цветя бяха засадени пред училище „Св. Св. Кирил и Методий” в село Кадиево. В пролетната акция по озеленяване се включиха с личен пример кметът на община „Родопи” Павел Михайлов и неговият заместник Владимир Маринов. 

Цветните композиции ще украсят цялата зелена площ върху тротоарната алея пред местното учебно заведение. 

„Така ще подобрим околното пространство и ще възпитаваме децата си в красота и грижа за природата”, коментира инициативата Павел Михайлов. 

„Обещах , че ще направя Кадиево зелено и цветно.  И не ви подведох, каза Лиляна Петрова, кмет на селото. 

„Надявам се, че ще ги опазим и няма да позволим да бъдат унищожени”, призова и Владимир Маринов, заместник –кмет на община „Родопи”. 

Преди това тримата ръководители огледаха училището, което се нуждае от спешен ремонт и саниране на сградата. Покривът тече, а мазилката от тавана пада и по чудо няма пострадали деца или персонал. Училището е средищно, в него учат 66 деца от трите населени места – Кадиево, Оризари и Златитрап. 

„Ще направим всичко възможно да включим учебното заведение по  програма за енергийна ефективност”, обеща кметът Павел Михайлов. В бюджета на общината тази година за селото са заложени средства за ремонт на улица ”Четвърта”,  която е в много тежко състояние, пари има и  за здравната служба. 

В окаяно състояние само преди време е била и около 100- метрова отсечка от пътната инфраструктура на Кадиево. Иван Коритаров оправил улицата за своя сметка, като инвестицията в момента възлиза на 25 хиляди лева. Преди ремонта улицата се наводнявала при всеки  дъжд, а водата влизала в дворовете на хората. 

„Ключът за решаването на проблемите е като работим заедно”, каза Иван Коритаров, който лично разходи кметът и неговия заместник по вече чакълираната отсечка. Той се ангажира да поеме и поддръжката на стадиона в Кадиево, както и зелените площи в двора на детската градина и училището и поиска общината да отпусне единствено средства за закупуване на техника за косене. 

„Хората имат идеи  за това как да направят селото си по-привлекателно за живеене. И са готови да съдействат за изпълнението им, което ме радва”, коментира Павел Михайлов. Кметът на „Родопи” и заместникъм му Владимир Маринов заявиха,  че ще работят нуждите на хората да бъдат удовлетворени. 

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

кадиево

07.05.2020 | 21:52

Иван Коритатов с паритре на Динчо Пампора оправя улицата не че се наводнява дворовете а там ще прави база за миене на моркови.Това момче много лъжи. Гъзомийник

Отговори
0 0

Доволен

07.05.2020 | 20:45

Браво. Виждам, че общинската фирма по озеленяване е готова и двамата й служители работят усърдно. Ти си доволен, аз съм доволен, всички са доволни

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?