46

Кметът на "Родопи" поведе хорото в Брестник СНИМКИ

Кметът на община "Родопи" Павел Михайлов поведе хорото в село Брестник. Това се случи по време на празника на народния музикант, организиран от кметството на Родопската яка. Михайлов поздрави всички присъстващи на веселбата, след това хвана родния трибагреник и подкара хорото.

На сцената се качиха осем оркестъра, които се редуваха да забавляват хората. Гостите се наслаждаваха на изпълненията на „Южни ритми“ от Хасково, формация „Паскалев-Пловдив“, „Феникс“, „Млади тракийци“ от Раковски, Пилашевски оркестър от Първомай, „Брестовица“ и орк. „Славяни“. Специален гост бе кларнетистът Никола Илиев и конушенските музиканти, които поставят началото на празника през 2008 г. по идея на тогавашния кмет Георги Козов.

Началото бе дадено от местния ансамбъл за народни песни и танци към читалище „Саморазвитие 1924“ с ръководители Димитър Янев и Христо Дончев.

Надсвирването тази година бе в памет на Георги Козов и всеки оркестър имаше по един час време да представи новата си програма. Така бе открит творческият сезон на народните музиканти в Тракия. Събитието уважи и певецът Димитър Андонов-Хисарския поп, който е роден в Брестник и дори е сътворил песен за него. Сред присъстващите бе и певецът Орхан Мурад. 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Позитано

Позитано

27.04.2022 | 19:06

Бог да го прости Козов! Как ли се върти в гроба горкият да се случва- Павел Михайлов да води хорото! Дано не го е водил и Владко Маринов, че мъката му ще е двойна!

Отговори
3 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?