3906

Кметът на "Родопи: Писмеността ни дава самочувствие да вървим по пътя си смело и с достойнство

Кмет на Община „Родопи“  Павел Михайлов отправи следния поздрав по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

 

"Уважаеми преподаватели,

Представители на културните институции и творчески колективи,

Мили ученици,

Днес ние изразяваме своята заслужена гордост, самочувствието си, че и „Ний сме дали нещо на света“. И 24 май е онзи връх в календара на всяка година, когато сме длъжни това да си го припомняме.

Уважаеми преподаватели и ученици, 

Нашата благодарност и уважение е към Вас, които ни образоваха, зададоха посоката, за да вървим по пътя си смело и с достойнство. Пожелавам ви все така, с любов и внимание да продължавате да извършвате великата си мисия чрез образованието на нашите деца, а творческият ви устрем бъде възнаграден, чрез успехите им.

А, вие ученици, обичайте, ценете и пазете нашия език и култура.

Дейци на културата, 

Вие осмисляте ежедневието ни с красотата и изразните средства на различните изкуства, пазите, но и градите българската култура и традиции, които са изворът, от който черпим гордост и национално самочувствие.

Уважаеми читалищни и библиотечни експерти,

Продължавайте да бъдете стожерите на духовните ценности и културното наследство, което пазят читалищата на територията на нашите населени места, защото те са в основата на българската ни идентичност.

Честит Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност!"

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
честит ден на българската писменост и култура 24 май!

честит ден на българската писменост и култура 24 май!

24.05.2023 | 10:41

Честит празник горди българи!!!

Отговори
3 0
честит ден на българската писменост и култура 24 май!

честит ден на българската писменост и култура 24 май!

24.05.2023 | 10:41

Да ни е честит празника да сме горди и достойно да защитаваме творците ! Да благодарим на тези които ни научиха на четмо и писмо ! Да е благословен труда ви учители просветители! Да направим 24 май такъв какъвто беше достоен за честване....къде са децата къде са учениците студентите преподавателите ...културните ни дейци къде са ???!.... Нека има трибуна и на нея да стоят всички достойни допринесли с труда и умението си творци на съответните градове.....да има удостоени учители университетски преподаватели писатели творци на изкуството на науката на научните постижения ....на ученици достигнали високи успехи с наши и международни награди в областта на образованието изкуството творчеството и науката ... Благодарим ви свети братя Кирил и Методий - благодарим ви български достойни учители просветители!!!

Отговори
2 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?