46

Кметът на Перущица: Няма проблеми с изпълнението и финансирането на пътя

Проблем с изпълнението на пътя Перущица-Йоаким Груево, както и с финансирането му, няма. Това обяви кметът на Община Перущица Мария Витанова -Вълканова по повод разпространяващите се спекулации с реконструкцията на пътя.  

"Проектът беше променен по времето на строителството, което наложи неговото спиране до влизането в сила на направените промени. Всичко е законосъобразно и целесъобразно.
Беше направена проверка във връзка с подаден сигнал от поредния “специалист” по пътно строителство от институцията, която контролира спазването на Закона за устройство на територията, а именно Регионалната дирекция за национален строителен контрол /РДНСК/ и проверката излезе с доклад, в който се казва, че няма нарушения", каза Вълканова. Тя призова да се спре с излишните и неверни коментари. Има алтернативни пътища и за гр. Пловдив и за с. Йоаким Груево, така че нека се ползват те от тези, на които им пречи, че пътят е в ремонт, каза Вълканова и призова за търпение. 

Пътят ще бъде готов до 8 юли 2023г., ако няма спирания за лоши метеорологични условия.
Вярвам, че с приемането на Държавния бюджет ще бъде осигурена и другата половина на необходимите средства /това е уверението на финансиращия орган/, за да се извърши ремонт на целия път, а не на половината, защото към момента осигурените средства са в размер на 50% от необходимите и в тази връзка се изпълнява етап I от проекта, каза Вълканова.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?