71

Кметът на община „Родопи“ връчи грамоти за високи спортни постижения СНИМКИ

 

Кметът на община „Родопи“ Павел Михайлов връчи  индивидуални грамоти за високи спортни постижения на изявени спортисти. Отличените спортисти са завоювали призови места на държавни и международни първенства и турнири. Награждаването е по повод Деня на българския спорт, който се отбелязва на 17 май.

Събитието се проведе за първи път миналата година и по инициатива на кмета Павел Михайлов се утвърди като традиция в спортния календар на община „Родопи”.

На специално организираната церемония присъстваха заместник-кметовете Борислав Инчев и Емилия Иванова, както и кметовете на селата Марково, Цалапица и  Устина.

 Павел Михайлов пожела на младите спортни надежди още много победи, медали и купи и всичко това да им дава сили да продължават напред и да се развиват в спорта.

„С тази традиция се надявам да успеем да покажем своето уважение и съпричастност към всички състезатели от нашата община, които са постигнали спортни успехи. За община „Родопи” се чува из България и по света благодарение на нейните спортисти. Всеки очаква от тези млади хора да станат шампиони, а аз си давам сметка какво стои зад това: постоянство, труд, усилия и много лишения. Моите искрени уважения към всеки един от вас“, каза в обръщението си на церемонията по връчване на отличията Павел Михайлов.

Своите поздравления към спортистите отправи и кметът на село Марково Десислава Терзиева, своеобразен домакин на събитието. Тя подчерта ролята на спорта не само за физическото развитие, но и за интелектуалното израстване на децата и младите хора.

„Надяваме се  тази оценка да бъде допингът на младите спортисти, мотивът за техния труд, Искаме по този начин те да се чувстват важни и значими“, продължи Терзиева.

Наградените са от различни спортни клубове. Атлети, футболисти, шахматисти, гимнастички, каратисти и представители на силовите спортове се поздравиха т за успехите си .Нито един от призьорите не забрави да благодари на ръководството на общината, в лицето на кмета Павел Михайлов  и председателя на ОбС „Родопи“ Георги Цанков.
 
 
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?