Следвайте ни

Кметът на община „Родопи” пита хората в Брестовица откъде да мине новият водопровод

viber icon

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов инициира среща-разговор  с жителите на село Брестовица заради проблема с питейната вода там.  

Пред местните хора Михайлов ще представи данните от доклада на  специалистите, които са ангажирани да посочат начините за решаване на проблема.  

Съществуват два варианта за изграждане на довеждащия водопровод. Единият е новите тръби да минават по сега съществуващата водопреносна мрежа, която е през лозовите масиви на селото. Този вариант ще засегне  собствениците на над 250 имота, които трябва да дадат своето съгласие.

Вторият вариант е да бъде изградено изцяло ново трасе, което ще минава през общински пътища. Това  обаче ще забави процедурата с близо половин година, тъй като е свързано с изработването на нов парцеларен план.

Срещата ще се превърне в местен референдум,  който трябва да даде отговор на въпроса кой от двата варианта избират  жителите на Брестовица.  Михайлов е категоричен, че застава твърдо зад хората и ще защити  изцяло тяхното решение. 

Срещата  ще се проведе утре, 26.02.2021г. от 17:30 часа в киносалона на Читалище "Съзнание-1873".

 

Кметът на Браестовица: Не бягам от срещата, отпускът ми е планиран преди седмица

По повод статия публикувана на 24.02.2021г. в електронното издание на вестник Марица, касаеща мен и присъствието ми на срещата, насрочена за 26.02.2021г., организирана от кмета на Община Родопи, бих желал да направя следното уточнение: 

На първо място, ще започна с това, че никой не се е свързал с мен за потвърждение на присъствието ми на гореспоменатата среща. Твърденията, че ще отсъствам от мероприятието не отговарят на истината. Уведомен съм за нея на 23.02.2021 /вторник/ лично от кмета на Община Родопи. 

Второ, в края на статията Ви, се твърди, че изненадващо съм пуснал отпуск. Депозираното от мен заявление за отпуск е от дата 22.02.2021 /понеделник/, 10:54 часа, ден преди ръководството на община „Родопи“ да реши да провежда срещата. Тоест, нито е изненадващо, нито има връзка с последните събития. 

От общо четири дни, в които ще съм в отпуск, два са на основание член 157, ал. 1, т. 2 от Кодекса на труда, тъй като на 24.02 се отзовах на апела и доброволно дарих кръв за дете в нужда - Румина Нончева от Стара Загора, която е настанена в онкохематология на УМБАЛ \“Свети Георги\" в Пловдив. Този вид отпуск се предоставя на всеки работещ, за да извърши кръводаряване.Останалите два дни са редовен полагащ ми се платен отпуск. 

ЛЮБЕН РАДЕВ, 

Кмет на село Брестовица

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Брестовица

Брестовица

25.02.2021 | 13:14

Михайййлоооооффф не заставай зад хората а пред тях!!! Аз лично не те изкам зад себе си! На теб ако ти харесва твоят зам. кмет от ДПС - Неази Таир да ти е отзад и да те клати- аз не искам гьотверени като теб зад мен!!!

Отговори
6 2
хаа - хааа

хаа - хааа

25.02.2021 | 13:37

Михайлов пусни си палците на краката Изправи се и си вдигни гащите. Погледни си задника на какво е заприличал.

Отговори
3 2
Инициативен комитет

Инициативен комитет

25.02.2021 | 13:13

Не ги пита за Бюджета, Не ги пита за продажбите на общински Имоти, не ги пита за устройствен план, Не ги питА за вдигането на данъците, не ги пита като назначаваше калинки без дипломи......, НО ще ги пита от къде да е трасето за водопровода. Що не пИта "експертите " в ТСУ ?

Отговори
7 2
Брестовица

Брестовица

25.02.2021 | 13:08

Кметееее... стига се плюнчи ами свърши нещо реално!!!

Отговори
5 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-добрият вариант за страната след изборите?