Следвайте ни

Кметът на Цалапица тръгна с колело на работа, призова и селото да го стори

viber icon

Кметът на село Цалапица Ивайло Данаилов тръгна с колело на работа. Той призова съселяните му да го последват. Данаилов, който е един от най-младите кметове на територията на Община Родопи, изненада жителите на селото.  

"Много е грешно схващането, според мен, че политици трябва да се возят в скъпо струващи коли. Аз не само съм кмет, аз съм и човек от село. Преди да стана кмет ми беше приятна разходката из селото с колело, не виждам нищо смущаващо и сега да го правя. Разговарял съм с мои колеги по този въпрос, и питайки ги защо за 200 метра палят колата, а не пеша или с колело, ми отговарят, че на всяка крачка ги спират жители искащи нещо. Е, на мен това не ми пречи, истина е че всяка сутрин, докато стигна до работа ме спират 2-3 човека и винаги закъснявам, но това е да си кмет", обяснява Данаилов. Според него макар и Цалапица да е голямо село, то всичко е на крачка-две разстояние. 

"Безсмислено е излишни пушеци да вдигаме. Имам хубава кола, както и мотор, но ги използвам за извън селски пътувания. Призовавам жителите да използват повече велосипеди и да ходят пеш, движението е здраве, а и да не замърсяваме излишно селото", каза Данаилов.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Вело Текерлеков

Вело Текерлеков

08.08.2020 | 13:11

Ашколсун на кмета

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?