49

Кеф през юли: Кино под звездите стигна и до село Дедово

За първи път в Дедово ще има „Кино под звездите“. Всяка събота на юли от 21 часа ще бъдат прожектирани нови български филми. Това ще се случи на поляната в центъра на селото. Ще има пейки и столове. А ентусиастите, които искат да видят звездното небе и звездите от екрана директно от ливадата, ще трябва да си носят постелки за сядане. 

„Кино под звездите“ ще завърти нови български филми на утвърдени режисьори и родни екранни звезди. В програмата ще бъдат показани заглавие като „Голата истина за група „Жигули“, „Стъпки в пясъка“, „Дъвка за балончета“ и „Като за последно“.

Началото е на 8 юли от 21 часа с филма на Виктор Божинов „Голата истина за група „Жигули“.  В „групарите“ се превъплъщават Михаил Билалов, Филип Аврамов, Димитър Рачков, Герасим Георгиев – Геро,  Лилия Маравиля и Ирини Жамбонас. Звездният актьорски състав (с поддържащи група „Жигули“ роли) се допълва още с Параскева Джукелова, Август Попов, Илияна Лазарова и младата Климентина Фърцова. 

15 юли е второто юлски събота от програмата на „Кино под звездите“. В 21 часа местните киномани ще гледат от поляната смешно-тъжната история, озаглавена „Стъпки в пясъка“ . Този филм на режисьора Ивайло Христов е удостоена със „Специалната награда на журито“ на 18-ия Международен филмов фестивал „Любовта е лудост“, както и с „Наградата на публиката“ на 29-тия Фестивал на българския игрален филм „Златна роза“. Зрителите „се срещат“ с популярните от малкия и големия екран „звездни“ актьори като Иван Бърнев, Асен Блатечки, Башар Рахал, Деян Донков, Яна Титова, Велко Кънев. Ще видят и още много наши и чуждестранни звезди с поддържащи роли в СТЪПКИ ПО ПЯСЪКА. 

Третият филм, който ще бъде прожектиран на 22 юли от 21 часа под звездите в Дедово, е „Дъвка за балончета“. Дали можем да забравим първата любов – е въпросът, който режисьорът Станислав Тодоров – Роги задава с хумор и носталгия в лентата си. В главните роли на тази романтична история са: Теодора Духовникова и Иван Юруков. Сценарият на "Дъвка за балончета" е с награда "Златна роза"

На 29 юли от 21 часа „Кино под звездите“ ще представи „Като за последно“. Това е заглавието на филма, който е последен в тазгодишната юлска програма на киноинициативата под небето и на поляната в Дедово. Организаторите апелират „Кино под звездите“ да не се възприема като за последно.

Филмът на Ивайло Пенчев въвлича зрителите в поредица от смешно-тъжни, дори абсурдни преживявания. Взаимоотношенията между героите са  изпъстрени със смях и сълзи, но най-вече с любов и приятелство.  „Като за последно“ е събрал в едно съзвездие: Филип Аврамов, Китодар Тодоров, Малин Кръстев, Герасим Георгиев – Геро, Антон Радичев, Любен Чаталов и десетки още любими актьори. Мария Бакалова – вече звезда на световното кино, тук играе скромната и лъчезарна Алекс. Комедията е с Награда на публиката на фестивала „Златна роза“.

"Кино под звездите" в Дедово – всяка юлска събота (от 8.07 до 29.07.), се организира от  Читалище „Даскал Димо 2022“ – Дедово. Осъществява се по идея на Русалия Игнатова, член на читалищното настоятелство. Младата дама е подбрала филмите, автор е и на киноплаката. Партньор на събитието е Националната гимназия за сценични и екранни изкуства – Пловдив.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?