Следвайте ни

Като в "Капана": Лампа мига при раждането на нов живот в Цалапица

viber icon

Раждането на нов живот в пловдивското село Цалапица вече ще е събитие с двойна радост. Щастливата новина ще се огласява на всички чрез  монтирано информационно табло с текст "Днес се роди нов жител на с. Цалапица". То е с илюстрация на кардиограма със сърце и сигнална лампа. Идеята е при раждане на дете в селото,  сигналната лампа да започне да пулсира, точно както действа системата и в пловдивския квартал "Капана". 

Разликата е, че тук ще се разчита на самите жители да уведомяват при появата на нов живот, докато в града под тепетата лампата се задейства от болниците. 

Концепцията за създаването на таблото в Цалапица е на кмета Ивайло Данаилов, който заделил известна сума от заплатата си, за да бъде изработено и поставени. 

Лампата вече има повод да мига и то кратко време след монтирането ѝ. Днес са проплакали две бебета. Двама мъже гордо са заявили, че са станали бащи. 
Тони Михайлов

Тони Михайлов

Репортер

Тони Михайлов е завършил магистратура „Журналистика, реклама, PR“ в ПУ „Паисий Хилендарски“. Бил е репортер и водещ на дневни блокове в Информационна агенция и радиоверига "Фокус".   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?