Следвайте ни

"Катеричката" спасява Брестовица от жажда

viber icon

Планинската чешма "Катеричката" спасява Брестовица от жажда през последният месец. Тя се намира над селото по пътя за вилна зона Бряновщица.

Преди да се окаже че 22 души са заразени с COVID-19 проби показаха, че в чешмите тече вода с голямо съдържание на манган.

По улиците има водонски. Водата от чешмите става само за миене на съдове.

"През ден ходим с тубите до „Катеричката”. Добре, че няма пропусквателен режим нагоре", разказва леля Мария Джонджурова.

Кметът Любен Радев твърди, че проектът за пречиствателна станция вече е в полето на ВиК и ще струва около 100 хиляди евро. Първите сметки са били за 100 хиляди лева.

"Всяка седмица проверявам ВиК докъде са стигнали с работата по пречиствателната станция. Последната информация от инж. Гълъбов е, че са на етап проучване – каква да бъде станцията и с какви дебити. Водата сега е от сондажи и се изпомпва от Въча. Контактите с ВиК са всяка седмица. Топката е в тяхното поле", каза г-н Радев.

Новата станция, която ще лови мангана няма да е грандиозно съоръжение. От ВиК говорят за сграда с площ 25 кв. м.

 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Коментари (1)

!?!

30.04.2020 | 20:52

Авторе, Росене, кой истински брестовичанин пие вода? Те даже на Двете реки ходят да се мият и да се бръснат, не да пият вода.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще ходите ли на море и къде?