Следвайте ни

Жителите на Спахиево обсъждат транспортни проблеми с д-р Здравкова

viber icon

Жителите на село Спахиехо настояват да бъде разрешен проблемът с обществения транспорт. Трите села Горно Брястово, Долно Брястово и Спахиево са оставени без автобус и това е огромен проблем. Неговото разрешаване обаче зависи от община Хасково. Това разказаха на заместник областния управител на Хасково д-р Стефка Здравкова хората от Спахиево.

„Оказа се, че тези, които не живеят тук, решават дали ние ще имаме транспорт или не“, възмутиха се те. Д-р Здравкова заяви, че е запозната с казуса и че областният управител Станислав Дечев е положил огромни усилия да разреши спора чрез диалог, но за сега кмета на Хасково не дава никакъв отговор.

Кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер обясни, че също чака отговор от община Хасково. Седемте нови курса, предложени от Мюмюн Искендер, трябва да се съгласуват с община Хасково. Искендер е изпратил писмо до  Добри Беливанов. Но след като не е получил отговор, отново е сезирал областния управител на Хасково. Станислав Дечев е организирал  среща с представители на двете общини. На нея Искендер е предал новите маршрутни разписания на заместник кмета Балкански. И така вече месеци наред кмета на Минерални бани и стотици хора от три села чакат отговор от община Хасково.

         По време на приемната в Националния курорт бяха обсъдени още  проблеми за живеещите тук. Да бъде предоставено помещение със свободен достъп за хора с увреждания за социални грижи в Минерални бани- това поискаха представители на Съюза на инвалидите. Те обясниха, че сега офисите на социалната служба се намират на 3 етаж и достъпът до тях е изключително труден. Д-р Стефка Здравкова настоя пред кмета на Минерални бани Мюмюн Искендер за съдействие за решаването на този проблем. Той се ангажира до края на ноември да осигури изнесен офис на първия за социалните служители в сградата, където сега се намира службата. Новото помещение ще бъде ремонтирано, то е с рампа и ще бъде достъпно за всички, обясни той. Пак с намесата на кмета до края на този месец ще бъде изпълнено още едно искане на жителите на Минерални бани. Пред Здравната служба ще бъдат поставени пейки и ще се оформят места за почивка, обеща Мюмюн Искендер.

         Да бъде реомнтиран пътят Зимовина- Поповец  искат живеещите в Стамболово. Те се срещнаха със заместник областния управител на Хасково и посочиха, че този участък от няколко километра е опасен за движение, силно захрастен и с огромни пропадания. По време на приемната в община Стамболово хората настояха още за довършване на пътя за с.Балкан, за почистване на реката в Царева поляна и за възстановяване на паметника в с.Силен.

Кметът на Стамболово Мухлис Сербест съобщи, че вече е спечелен проект за ремонт на 3 детски градини по програма Развитие на селските райони. В селата Малък извор , Голям извор и Силен ще бъдат напълно ремонтирани, обзаведени и обновени детските заведения. Той е готов на активен диалог между държавната, местна власт и АПИ за ремонт на най-компрометираните пътни отсечки.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?