Следвайте ни

Жители на Марково пътуват натъпкани като сардели в рейс

viber icon

Жители на Марково пътували натъпкани като сардели в автобус за Пловдив на "Хеброс бус"  тази сутрин в 7,30 ч.  За това алармираха потърпевши, а в социалната мрежа се повиха и снимки. Темата се превърна в една от най-дискутираните на сесията в Община Родопи днес. 

Да се обсъди проблема поиска съветникът и бивш кмет на Марково Пламен Кабаков. Подкрепиха го колегите му Ангел Рахов и Георги Кръстев. Кметовете на селата разказаха, че от сутринта им звънят гневни жители, които обясняват, че чакат с часове рейсовете, а след това пътуват натъпкани. 

Недопустимо е в ситуация на пандемия, когато дистанцията е изключително важна, когато трябва да се избегне струпването на хора, когато основната цел е запазването здравето на хората, да се съкращават курсове, да се отменят изцяло такива, без предупреждение. Да се изпада в ситуация, в която хората да няма с какво да отидат на работа, коментираха съветници и кметове на селата. 

В залата дори се чуха и предложения да се прекрати договора с "Хеброс бус". В край сметка съветниците се обединиха около мнението да се подготви декларация, с която администрацията да заяви своето несъгласие фирмата еднолично да взема решения за намаляване на автобусите.  

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?