46
Следвайте ни

Жители на Лилково: Читалището в селото е пред рухване!

viber icon

Ако не започне спешно ремонтът на покрива на читалището в Лилково, конструкцията може да рухне още тази зима. Това алармира председателят на Сдружение "Заедно за Лилково" Димитър Балев. Той разказа, че общината предоставила сградата, която и преди била използвана за читалище, но в момента тя се нуждае от спешен ремонт. От Община Родопи  поели ангажимент да ремонтират покрива, а с дарения лилковци да обновят трите помещения вътре. 

До момента обаче не са предприети никакви действия, а в някои от помещенията таваните вече са увиснали. Токът е спрян от съображения за безопасност. Тук снегът може да падне още следващата седмица, а до момента ремонтът на покрива не е започнал, разказа Балев. Той обясни, че остане ли тази зима покривът неремонтиран, на пролет няма да има сграда. 

Междувременно стана ясно, че поне 25 хил. лв. са нужни за ремонта на покрива. 

Потърсени за коментар, от Община Родопи обясниха, че обектът е включен в програмата за текущи ремонти. Процедурите са проведени, избран е изпълнител, като в началото на септември е сключен договор с изпълнител. Утре в Лилково се очаква да пристигне екип от Община Родопи, за да се определят строителните параметри на място.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?