Следвайте ни

Жители на Крумово: Кокошките спряха да снасят, стреснати от самолетите

viber icon

Американски и български военнослужещи, ангажирани с организацията и провеждането на предстоящото учение "Тракийско лято", се срещнаха днес с кмета на Крумово Румяна Самоковарева. По време на разговора е била обсъдена програмата на предстоящата съвместна операция с цел предварително информиране на населението. 

"За първи път в 10-годишната ми практика като кмет, от военните бе поискана среща с мен, никога досега не съм уведомявана за предстоящи учения", коментира пред "Марица" Румяна Самоковарева. Тя разказа, че за срещата й се обадили лично от военното ни министерство, а поводът бил постъпващите множество сигнали и жалби от жители на селото за ниски прелитания на самолети по време на военни учения. Сигналите най-често постъпвали на тел.112, хората се жалвали, че къщите им се тресат, керемидите от покрива падат, а някои звучали досущ като тези от култовия филм "Оркестър без име" - кокошките спряха да снасят. 

На срещата между Самоковарева и военните е постигната договорка след 23 ч. в събота и неделя да няма тренировъчни действия, за да не се пречи на местните. Ако това се случи, кметицата на Крумово може веднага да  подаде сигнал. 

260 американски военни и 400 техни български колеги ще се включат в предстоящата операция"Тракийско лято", която ще се състои от 23 август до 3 септември.

Шест полета ще има на ден в часовете между 11 и 15 часа, както и  нощни действия от 19 до 23 ч. , от понеделник до петък. В операцията ще участват три транспортни самолета "Херкулес", които ще имитират стоварване на контейнери над Чешнегирово и Крумово. Палатковият лагер на военните ще бъде в Чешнегирово, но над Крумово ще се провеждат парашутни скокове. Програмата на военните предвижда още ниски прелитания на самолети над Пловдив, Чешнегирово и Крумово. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

свободна кокошка

свободна кокошка

27.07.2021 | 22:24

Ако има някакви снесени яйца дали ще са оплодени? Селската кметица да се заеме с изясняването на тези проблеми!

Отговори
4 0
USA

USA

27.07.2021 | 16:49

Ей това е българина - хората военни учения провеждат, милиардна бойна техника и личен състав те се загрижили за кокошките които могат да снесат и в съседното село.

Отговори
2 2
Грънча от ПОТната телевизия

Грънча от ПОТната телевизия

27.07.2021 | 16:28

Путин е виновен и за това, че кошките не снасят, защото тия самолети, за кой са?

Отговори
2 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?