Следвайте ни

Жители на Белащица: Ще гласуваме да станем част от Пловдив, ако има референдум

viber icon

Кметът на Пловдив Здравко Димитров получи благодарствено писмо от жители на Белащица, членове на Инициативния комитет за затваряне на кариерите над селото, за категоричната му позиция в подкрепа на исканията им. Писмото е изпратено и до председателя на Общински съвет – Пловдив Александър Държиков.

На 27 февруари Здравко Димитров, заедно със заместник-министърът на енергетиката Жечо Стайков, инспектира работата на кариерите, след което за нарушения на екологичното законодателство бе разпоредено те да преустановят дейносттта си.  

„Благодарим Ви, че поставихте наболелия за всички нас проблем в центъра на Вашето внимание, че не подценихте мащабите му, а точно обратно – оценихте огромния негативен ефект върху замърсяването на въздуха в града и в рамките на служебните Ви правомощия съдействахте активно за цялостното му решаване!“, се казва в писмото, подписано от Надежда Топурова, Иво Кемалов, Ани Кемалова, Юлия Бачева и Марта Божикова Щерева.

Същия ден Здравко Димитров получи уверение от жители на Белащица, че заради неговото управление биха гласували за присъединяване на селото към Община Пловдив.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Не разбрах !

09.03.2020 | 17:49

Как така ще станат жители на Пловдив ?!!? Само тоеа липсваше !!!

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?