Следвайте ни

Изгониха траурна агенция от центъра на Марково

viber icon

Жители на Марково скочиха срещу намерението общински имот в центъра на селото да бъде отдаден и ползван за складиране на материали за погребални дейности. Павилионът се намира на главната улица "Захари Стоянов" и в близост до училище и детска градина, а интерес към него проявила траурна агенция. 

"Счетох, че не е редно в центъра на селото имотът да бъде отдаден за подобна дейност. Още повече като разбрах, че там ще се складират ковчези от траурна агенция. Местните жители ме подкрепиха, те бяха категорично против денят им да започва с подобна гледка на центъра", разказа кметицата на селото Десислава Терзиева. 

Само за няколко дни над 450 души се подписали срещу отдаването на имота на траурна агенция. Тя е била внесена заедно с докладна от Терзиева при кмета на  Община Родопи Павел Михайлов. Той е уважил искането на местните и със своя заповед е прекратил процедурата за провеждането на публичен търг. Сградата ще бъде ползвана за нуждите на кметството. 

На лицето, кандидатствало за наемането на помещението за складиране на материали за погребални дейности, ще бъде предложено друго място, което да е подходящо за тази дейност, стана ясно още.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Иванчо

Иванчо

06.08.2020 | 14:32

Що бе! В Марково да не са безсмъртни и гледат да не нарянят крехките си душици, когато истината, че ще умрат бъде пред учите им.

Отговори
1 1
Преминаващ

Преминаващ

03.08.2020 | 17:31

Ама на всички им трябват ковчези, за разлика от всякакви други неща...

Отговори
0 1
пловдивчанин

пловдивчанин

03.08.2020 | 14:30

Браво на жителите на с.Мраково ! В Пловдив траурните агенции демонстрират липса на задръжки и морал. На Пещерско шосе и где ли не се показват от витрините им траурни атрибути и ковчези. Общината нехае! Има ли или не, нов закон за тази дейност, не знам? Факт е, че в голям град / за България/ няма ред и норми за траурните агенции. Алчност и безпардонност показва дейността им!.

Отговори
4 0
Манолов

Манолов

03.08.2020 | 12:38

Сградата на община Родопи в центъра на Пловдив става за агенция.

Отговори
9 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?