Следвайте ни

И кметът на община "Родопи" подкрепи протеста на Брестовица ВИДЕО

viber icon

„Подкрепят протеста на жителите на село Брестовица. Този проблем трябва да бъде решен и то в най-спешен порядък”. Това заяви кметът на община „Родопи” Павел Михайлов. Той подкрепи протеста на жителите на Брестовица и Кадиево, които блокираха  движението на детелината на Пещерско шосе и  Околовръстното шосе на Пловдив. Хората протестират срещу замърсената с манган вода в двете села. 

„Оказа се, че два от трите новоизградени преди два месеца  кладенци, също са компрометирани. Още утре ми предстои втора работна среща със служебния министър на регионалното развитие и благоустройство  Виолета Комитова. Ясно е , че общината няма достатъчен финансов ресурс да се справи с проблема. Затова вече повече от година търсим съдействие от държавата”, коментира Михайлов. Той каза, че не може да се ангажира със срокове, защото процедурите не зависят от общината, но заяви, че протестиращите са изпратили ясно послание към държавните институции.

„Хората искат справедливост, искат водата си, настояват законите в държавата да пазят тях и децата им”, заключи Павел Михайлов.

 Жителите на Брестовица блокираха детелината на Пещерско шосе и Околовръстното с мощни викове "Оставка и затвор.” По думите им  вече година те  биват постоянно лъгани, че се работи по проблема.  Сред протестиращите имаше и плакати за други каузи, като кариерите в Белащица.

Към протеста на Брестовица и Кадиево се присъединиха и  жители на селата Труд, Белащица, Първенец, Гълъбово, Лилково, Ситово и кв. Коматево, които също се борят с екологични проблеми.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Киро

Киро

30.06.2021 | 22:14

Тези управленци на Родопи са силни в тържествата, веселието и приказки за наивници!

Отговори
5 1
Калофер

Калофер

30.06.2021 | 21:49

Кмете, как така имате пари да отидете три дни на Слънчев бряг в пет звезден хотел за провеждане на общинската сесия с парите на данъкоплаците на Родопи а нямате пари за инфрастуктура и водоснабдяване и търсите пари от държавата!? Вие да си веете байряка другите са ви длъжни!

Отговори
6 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?