Следвайте ни

"Холсим" иска още 15 г. да добива над Белащица

viber icon

Дни след като Административният съд в Пловдив отмени решението за спиране дейностите в кариерата на "Холсим кариерни материали Пловдив" над Белащица, в РИОСВ-Пловдив стартира процедурата за преценка на необходимостта от ОВОС. Това става ясно от сайта на екоинспекцията. На него е публикувано инвестиционното намерение на фирмата.

Както "Марица" писа вече министърът на енергетиката ще трябва да решава дали да поднови договора на "Холсим" за добив на инертни материали и да отвори кариерата в Белащица. Министър Теменужка Петкова може да обжалва решението на съда в Пловдив в 14-дневен срок,, с което в края на миналата година съдът отмени мълчаливия отказ на енергийното министерство дейността на кариерата да бъде възобновена. 

По друго дело преди дни магистратите отмениха принудителната административна мярка за затварянето на кариерата. Министерство на енергетиката също може да обжалва отново в 14 -дневен срок пред ВАС.

Кариерата над Белащица беше спряна през февруари м.г с решение на министерство на енергетиката заради нарушениия на екологичното законодателство. Концесионният договор на "Холсим" е сключен 2001 г. за 20 г. и изтича през февруари т.г. От 2019 г. обаче фирмата има внесено мотивирано заявление в министерството за продължаване на концесията за 15 г.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Tarikata

Tarikata

15.01.2021 | 19:48

всички къщи във вилната зона и края на Белащица са незаконни ,БУТАЙ.

Отговори
2 2
Стоичков

Стоичков

15.01.2021 | 19:08

Както върви процедурата,"мълчаливо"ще им разрешат.Каназирева сега как ще коментира казуса.

Отговори
5 0
ХАХАХАА

ХАХАХАА

15.01.2021 | 18:00

А Холсим не иска ли 15 бомби в техният г*з ?

Отговори
4 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай