Следвайте ни

Гласят 5 млн. за пътя към Неделино

Ремонтът на трасето е предвиден за тази година, твърди министър Петя Аврамова

5 милиона лева се предвижда да бъдат отпуснати за ремонт на пътя от Смолян за Неделино през Бял извор, съобщи депутатът д-р Красимир Събев. Той зададе парламентарно питане към министъра на регионалното развитие и благоустройството за проблемното шосе.   

"Участъкът е много разбит и опасен, жизненоважен е за подобряване на транспортната свързаност с областния център Смолян. От отговора на министър Петя Аврамова се разбра, че пътната отсечка с дължина около 10,5 км е сред тези, които са в списъка за превантивен ремонт, а индикативната му стойност е около 5 млн. лв. 
Дължината на участъка от третокласния път на територията на област Смолян е около 20 километра, от които по-голямата част са с нарушени транспортни качества. Пътят минава покрай реката, основна пътна артерия е и свързва населени места в две области. Експертите от Областно пътно управление - Смолян отчитат като най-критично състоянието на пътя в участъци с обща дължина 10.439 км.

„Вследствие падналите през пролетта на 2015 г. проливни валежи са разрушени насип, конструкция на пътя, банкет и част от дясно платно за движение. При усложняване на метеорологичната обстановка и наличие на нови валежи съществува реална опасност от прекъсване на пътя, при което ще се спре движението на целия автомобилен поток в посока Неделино ​- Падина ​- Бял извор ​- Ардино - Кърджали и обратно и между общинския център Неделино и населените места Неделино, Кундево, Средец, Бурево, Гърнати, Изгрев, Диманово, Кочани и др. Поради ограничен бюджет през последните години са извършвани само дейности по текущ ремонт и поддържане“, отбелязва министърът. 

Обектът е предвиден в ремонтната програма на Агенцията за тази година", съобщи регионалният министър. 

Петя Гайдарова

Кореспондент Смолян екип "регион"

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?