Следвайте ни

ГЕРБ и президенството на нож заради венец в Първенец

viber icon

Нова тежка престрелка се разрази между ГЕРБ и президенството навръх Деня на Съединението. Повод за разправията стана венец пред паметната плоча в хана на Тома Кацигра в Първенец, където на 25 юли 1885 година се провежда  заседание на БТРЦК, на което е избран нов състав на комитета с председател Захари Стоянов, който взема решение да са осъществи Съединението на Княжество България с Източна Румелия. 

Пловдивското село беше посетено днес от президента Румен Радев, който преди това откри барелеф на Васил Левски в Брестовица, а довечера ще присъства ва тържествата под тепетата.

Според версията на пресцентъра на партията на Бойко Борисов дамите от ГЕРБ, заедно с областния ръководител на ЖГЕРБ-Пловдив област Евелина Апостолова и общинския ръководител на ЖГЕРБ в Родопи Росица Войводова, са положили венец пред паметната плоча в Първенец.

"За съжаление, точно на празничния ден протоколът на президента Радев решава да изхвърли венеца, който вече е поставен там, за да положи първи той своите цветя.

Грозна и неуважителна демонстрация с една единствена цел – „да не пречим“ на Радев. За поред път този, който трябва да обедини в деня на Съединението - разедини хората“, възмущавот се от ГЕРБ-Пловдив област. 

Твърдението им обаче предизвика незабавна реакция от "Дондуков" 2. Оттам заявиха, че версията на ГЕРБ "категорично не отговаря на истината".

„Разпространяването на подобна лъжа е недостойна проява на партията в Деня на национално единение“, се казва още в позицията на пресслужбата на президенството. 

Домакините от Община Родопи коментираха, че също не са забелязали оставен букет пред паметната плоча и нямат представа какво се е случило с него.

Местните зевзеци пък заподозряха крава с протестърски помисли, че е посегнала на партийния венец.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Славка Диманова

Славка Диманова

06.09.2020 | 23:06

Нека настоящият кмет , като бивш общински съветник не забравя, че през едно далечно време в което бях общински съветник се случи събитието, а то е- ОБЩИНСКИ СЪВЕТ РОДОПИ ПРИЕ НА РЕДОВНА СЕСИЯ, ЧЕ ТОЗИ ДЕН ЩЕ СТАНЕ ПАТРОНЕН ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА РОДОПИ. И ТОВА СЕ СЛУЧИ ТОГАВА ОТ ГРУПА СМЕЛИ ДЕЙЦИ - ЖЕНИ, ОТ СЕЛО ПЪРВЕНЕЦ , КОИТО МЕ ПОТЪРСИХА ДА ОБНОВИМ МЯСТОТО НА ПАМЕТНАТА ПЛОЧА. ТОВА И СТОРИХ. ТОВА В ДАЛЕЧНО ВРЕМЕ ОТ ТОГАВА НИКОЯ ПОЛИТИЧЕСКА СИЛА НЕ ПОСЕТИ ПАМЕТНАТА ПЛОЧА С ПОДНАСЯНЕ НА СВОИ ВЕНЦИ В ТОЗИ ДЕН ЕДИНСТВЕНО ОТКЪСНАТО И ПОЕДИНИЧНО . ЕДНА ДНЕС СЕ СЕТИХМЕ ЗА ТОВА СВЯТО МЯСТО. НЕКА НЕ ПОЛИТИЗИРАМЕ ПОВЕЧЕ В ТОЗИ СВЯТ ДЕН. ВСЕКИ ПЪРВИ Е ДОБРЕ ДОШЪЛ. ТОВА Е РЕШЕНИЕТО НА ОБЩИНСКИ СЪВЕТ РОДОПИ В ОНАЗИ ДАЛЕЧНА ГОДИНА. КОЙТО ИСКА ЩЕ СЕ СЕТИ. ЧЕСТИТ ПРАЗНИК ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНА РОДОПИ. ПЪРВИ, ВТОРИ И ПОСЛЕДНИ ВСЕ СМЕ НА ЕДНО СТАПАЛОТО ЗАЩОТО ВСИЧКИ СМЕ ЖИТЕЛИ НА ТАЗИ ОБЩИНА. И НЕКА ВСИЧКИ СЕ ГОРДЕЕМ С ТОВА .

Отговори
1 2
ХОХО

ХОХО

06.09.2020 | 17:35

ОПА КЪДЕ ОТИДЕ КОМЕНТАРА????? ТИЯ ПРОСТИ КУДКИ НА ЧИЙ ГРОБ ПЛАЧАТ НА КОЙ МУ ПУКА ЗА ТИЯ СМЪРДЯЩИ ГЕРБЕРКИ И ЗА ТЯХНОТО ЛИЦЕМЕРНО ПОКЛОНЕНИЕ.... ПО СВЕТА И В БЪЛГАРИЯ ИМА МИЛИОНИ ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ КОИТО НАИСТИНА ПОЧИТАТ ГЕРОИТЕ СИ... ВИЕ ТЪПАЧКИ ДЕТО СТЕ ТРЪГНАЛИ ДА ПРАВИТЕ ПОСТАНОВКИ САМО СИ ПОМИСЛЕТЕ С КОЛКО ЛЮБОВ ВИ ОПРЕДЕЛИ БОЙКО ВАС И ЦВЕТА ПРОСТИ КУДКИ...БЕЗСРАМНИЦИ И СТЕ ТРЪГНАЛИ ДА РЕВЕТЕ ОТ НЕУВАЖЕНИЕ....ДАЖЕ ТРЯБВАШЕ ДА СИ ИЗЯДЕТЕ БУКЕТА ЗА НАКАЗАНИЕ ЗА ВАШЕТО ДОЛНОПРОБНО ЛИЦЕМЕРИЕ..... НЕ МИ КРИЙТЕ КОМЕНТАРА.... ТО ГОЛЯМА НОВИНА ПЕТ НЕСРЕСАНИ ОВЦЕ ЩЕ МИ БЪДАТ ЦЕНТРАЛНА НОВИНА ВЪВ ВЕСТНИКА ВИ....НЕДОСТОЙНО И ОТВРАТИТЕЛНО...МАРИЦА СРАМОТА Е !!!!

Отговори
7 11
ХОХО-

ХОХО-

06.09.2020 | 17:28

ВИЖДАМ ЧЕ НА НИКОЙ НЕ МУ ПУКА ОТ СМЕШНИЯ ПЛАЧ НА ТИЯ ПРОСТИ КУДКИ....ТАКАВА ОСТАНОВКА МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ САМО ВИЕ....ПУКА ИМ НА ЗАГИНАЛИТЕ ЗА СВОБОДАТА И СЪЕДИНЕНИЕТО НА БЪЛГАРИ ЗА НАЙ ДОЛНАТА ИЗМЕТ КАТО ВАС ГЕРБ И ЦЯЛАТА ВИ СМАРДЯЩА ПАРТИЯ.... ИМА ХИЛЯДИ ХИЛЯДИ ИМА МИЛИОНИ ДОСТОЙНИ БЪЛГАРИ В БЪЛГАРИЯ И ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ КОИТО ОБИКОЛИХА СВЕТОВНИТЕ ИНФОРМАЦИОННИ МЕДИИ КОИТО ОСТАНАХА БЕЗ ГЛАС ДА ВИ КАЖАТ ЧЕ СТЕ СМАРДЯЩИ.... СВЕТА СЕ ПОГНУСИ ОТ БОЙКО И ВАС КАТО ПАРТИЯ.... АЙДЕ СЕГА СМАЧКАНИ И ПРОСТИ КУДКИ ДА СИ ИДЕТЕ ПРИ МЪЖЕТЕ И ДА СЕ НАЛЬОКАТЕ С РАКИЯ....И СИ ПУСНЕТЕ ПОЗДРАВА НА БОЙКО....ОТ ЗАПИСА ТАМ ДЕТО ВИ ОПРЕДЕЛЯ ...ЧОВЕКА ОПРЕДЕЛЕНО СЕ ОКАЗА ПРАВ ....ПРОСТИ И ТО МНОГО... СВИНИ ГЕРБЕРСКИ НЕ ПОРУГАВАЙТЕ ПРАЗНИКА..... ПОНЕ ДА БЯХТЕ ПРИВЛЕКАТЕЛНИ ВИЕ ДО СУЩ ПО ОПИСАНИЕТО ОТ БОЙКО....СТРАСТОУБИЙКИ....ДА БЯХТЕ СЕ СРЕСАЛИ МАЛКО БАРЕМ ЗА СНИМКАТА СЕГА ТРЯБВА ДА ХОДИ ЧОВЕК ДА СИ БАЕ....ОТ УПЛАХ...

Отговори
6 11
Протестър:

Протестър:

06.09.2020 | 17:22

ГЕРБавите са най-гнусните провокатори и инсинуати! Колкото по-бързо бъдат изметени, толкова по-добро бъдеще очаква народа.

Отговори
8 11
гражданин

гражданин

06.09.2020 | 17:20

Радев, ти си позор за България!

Отговори
13 14
Протестър:

Протестър:

06.09.2020 | 17:22

Какъв "гражданин" си ти, бе - сельо?

Отговори
8 11

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?