71

Георги Цанков: Радвам се, че в бюджета на „Родопи“ попаднаха приоритетите не само на кмета

„Изключително се радвам, че община „Родопи“ вече има приет разчет за дейността си до края на годината. При това в него успяхме да гласуваме важни приоритети, които администрацията на кмета Михайлов не беше включила в първоначалният вариант“ – това коментира председателят на ОбС „Родопи“ Георги Цанков. Местният парламент прие няколко предложения на неговата група. 

С общо 165 000 лева ще бъде финансирано изграждането на светофарна уредба на околовръстното шосе на Пловдив на разклона за селата Златитрап и Брестовица. Кухненският блок на детската градина в Ягодово най-после ще бъде ремонтиран с 280 000 лева. Отделно всяка една от 12-те детски градини в общината ще се сдобие с по една нова площадка за игра на обща стойност 144 000 лева. Спортната зала в Брестовица ще бъде обновена с 300 000 лева. Това е единствената голяма многофункционална зала на територията на цялата община, подходяща и за културни събития. По друга точка от дневния ред местният парламент одобри и 200 000 лева за ремонта на църквата в Първенец.

Общинските съветници обаче не успяха да постигнат консенсус около предложението всяко от населените места в „Родопи“ да разполага със собствен бюджет. „Струва ми се изключително странно, защото това е една от основните идеи в предизборната програма на кмета Михайлов, а в края на мандата си той се зае да обяснява на колегите от общински съвет колко сложна е тази стъпка“, коментира Съветник Номер 1 Георги Цанков.

По темата за референдума в Белащица, който общинският съвет отхвърли, председателят препотвърди позицията си, като заяви, че лично той е гласувал „За“ допитването НЕ защото смята, че селото има каквато и да е полза от присъединяване към Пловдив, а тъй като е важно гласът на хората да бъде чут. „И преди съм казвал, Белащица трябва да е урок за всички нас, ще ми е болно дори няколко души да са недоволни от условията в община „Родопи“, мотивира се Цанков, като допълни, че не разбира защо повечето от колегите му са се обявили срещу референдума.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Георги

Георги

01.06.2023 | 16:27

Вие болни ли сте, околовътното и без това е адска тапа, а сега и още един сфетофар, ще заприлича на паркинг, а не околовръстно. Кажи честно, вие освен за далавери друго правите ли в общинската администрация!

Отговори
6 1
Жоро

Жоро

01.06.2023 | 06:35

Какви са тези пари 165 000 за сфетофар. Тия двамата се карат кой повече да открадне!!!

Отговори
6 1

Анкета

Какъв трябва да е следващият кмет на Пловдив?