49

"Европейски пътища" съди водач на протестите в Белащица

„Европейски пътища“ завежда искова молба за причинени неимуществени вреди от активиста на Инициативния комитет (ИК) „Стоп на кариерата в Белащица“ Павел Гимишев, съобщиха от компанията в писмо до медиите. Ето пълния му текст:

"На 3 февруари тази година изтече Договорът за концесията на кариерата „Белащица- Юг“ и от тогава компанията „Европейски пътища“ не добива никакъв инертен материал от находището, докато концесията не бъде подновена. В близост до находището фирмата е собственик на имот, който се използва като производствена база. Там е разположена трошачно-сортировъчна машина за преработка на различни видове фракции, които компанията използва за ремонтите на редица пътно-строителни обекти от национално и местно значение. Оттам се извозват преработени материали, добити в рамките на концесията, към възлови ремонти на пътната мрежа, включително такива в област Пловдив като ремонтите на Кукленско шосе, на Околовръстното шосе, на пътя за Хасково, на направлението Плодовитово – Първомай – Асеновград и др. 

Благодарение на отговорната работа през летните месеци на екипите на „Европейски пътища“ хората и бизнесът в област Пловдив посрещат зимата с обновена пътна инфраструктура и с качествено ремонтирани, сигурни и удобни пътища. 

На този фон в множество свои публични и медийни изяви, както и с изказвания и внушения в социалните мрежи активистът на Инициативния комитет „Стоп на кариерата в Белащица“ Павел Гимишев не спира да твърди, че въпреки изтеклата концесия, „Европейски пътища“ добива материал в кариерата, което категорично не отговаря на истината.

Чрез тези свои действия Павел Гимишев злепоставя компанията, нанася й вреди и манипулират обществото.

„Европейски пътища“ е сред най-големите пътно-строителни компании в България с дългогодишни традиции и с имидж на надежден партньор на държавата, бизнеса и гражданите. Тя е сред сериозните работодатели в региона и е ангажирана с редица местни каузи, които подпомагат развитието на средата и подобряват качеството на живот в област Пловдив. Хората в региона  на Пловдив и Пазарджик ще разчитат на нея и за зимното почистване на републиканската пътна мрежа в следващите месеци. 

Затова компанията предприема съответните законови мерки в защита на доброто си име и репутация си в обществото."

 

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
12 коментара
Джо, Лимонаденият

Джо, Лимонаденият

29.11.2022 | 15:18

"МИМИШЕВ" или както се казва наистина, вероятно първоначално е възможно с малка вероятност, да е имал благородни намерения за съселяните си, където и той живее, но познавайки психологията на "кукловодите" му брокери, бързо е минал на страната на тъмното. За мюрето си местен управлението, да не говорим?! Имаме си българска поговорка за това, за събирането. А с "т. н. Подписка за" рИферендум", свали/ха маската. Не че организираните протести не попречиха на трета концесия в Белащица или с. Гълъбово на представителя на" Кой"и не спряха двете и то точно когато собствениците от Швейцария на едната направиха много повече от тези дето шикалкавят, че имали добро име. Помним делата на починалият им собственик и "Хубавото Лили" от гроб. Не сме без памет! А компанията, си вкарва голям автогол. Това ще налее масло в огъня, точно на "Тютюк & КО" с фронтмена си. И ще "обедини" живеещите с първосигнална реакция. После както 33 години вече, " прелъстени и изоставени"! Или НЕ?

Отговори
3 0
Ganderasa

Ganderasa

29.11.2022 | 14:13

Павел Мишев ааа извенете Гимишев изкара 6 месеца като председател на общинския съвет Родопи, беше коалиция със Пламенчо Спасов, защо тогава не вдигаше шум за кариерите в Белащица??? Сега чувам, че се стягал за местните избори догодина в Родопи!!!

Отговори
3 1
Лидия

Лидия

29.11.2022 | 13:03

Навлеците дето си настроиха къщи в околностите на Белащица може да искат и резерват да станат…

Отговори
9 5
Ти моме, ти моме,

Ти моме, ти моме,

29.11.2022 | 15:21

руса ли си? Макар, че коренякът пловдивчанин Мильо, пееше " Ти моме, ти моме, луда ли си?...".

Отговори
6 0
Док

Док

29.11.2022 | 18:56

Завиждааш лидкее

Отговори
3 1
Дядо Мраз

Дядо Мраз

29.11.2022 | 12:22

Гражданите разчитат през зимата на себе си и само дебили могат да разчитат на тия цървули да чистят снега зимата . Падне ли сняг става ад

Отговори
5 3
Батко

Батко

29.11.2022 | 11:42

Каква репутация бре, тия се закопават още повече като дебилска компания!

Отговори
7 6
съветник

съветник

29.11.2022 | 11:03

Крайно време беше! Селски тарикат!

Отговори
10 6
Карера

Карера

29.11.2022 | 11:02

Карерата е проблем и на Пловдив, като каже бум и целия град се тресе, съдят не съдет не само аз а и много мои съграждани са против кариерата, бизнеса сие бизнес, спокойствието, спокойствие това не искат някои да проумеят.

Отговори
10 10
Ами като знаете,че има кариера,що отидохте там да си настроите къщи?!

Ами като знаете,че има кариера,що отидохте там да си настроите къщи?!

29.11.2022 | 13:52

Някой да не ви е карал насила?Всеки си избира къде да живее и в какво да си вложи парите.Никой не ви е дърпал за носа да идете там и да се установите.Какво пък и толкова за харесване има тоя чукар,всичко на стръмното и с малки и неравни парцели,всичко терасирано.Всеки си пати от избора и предразсъдъците си.Защото 5-6 известни бизнесмена се заселиха първо там и стана много”модерно”.Да слугуваш на снобарията си има и цена.Много с претенции се оказахте всички там отекли пишман-новоселци.Искате и целия град да се върти около прищевките ви-сноби!

Отговори
8 4
Ех, съвременен "Андрешко",

Ех, съвременен "Андрешко",

29.11.2022 | 14:56

Да имаш добри мисли и случки, ти пожелавам, преди Рождество! През цялата 2023, да си купиш нова електрична, да я спираш в синора пред панелния апартамент от мама и тати, да се храниш с фамилията с вкусни български продукти без "Мон-а-то" и ГМО, децата ти да имат Учители Будители, а не преподаватели, да ходиш ката седмица у гръцко, да си следиш новия Айфон 14...,.....,....! Пиши обаче до дядо Мраз, а не до Санта Клаус, щото при нас е Св. НИКОЛА, и е на 6.12.2022. Сполай ти, че не пишеш на латиница!

Отговори
4 0
Дтд

Дтд

29.11.2022 | 19:49

В Тракия си.е.най яко. Стой си там

Отговори
1 0

Анкета

Кой да стане кмет на Пловдив, ако Здравко Димитров хвърли оставка?