Следвайте ни

Евакуират две къщи и хотел заради 50-тонна скала в Дряново

viber icon

Една къща, в която живее семейство, къща за гости и хотел бяха спешно евакуирани в родопското село Дряново заради опасност на скално свлачище. Това съобщиха областния управител Дани Каназирева, началникът "Охранителна полиция" комисар Виктор Празов и гл. инспектор противопожарна безопасност Димитър Бришимов.

Селото е разположено на стръмен скален склон и заради обилните дъждове в горната му част е започнал процес по скално свличане. Над двете къщи и хотела е надвиснала скална маса от над 50 тона.

В хотела е имало туристи, които вече са също са го напуснали. Трите сгради са на пътя на скалните маси.

МВР ще изпрати екипи за да има присъствие на място за да няма някой, който да се изкуши и да се върне в сградите. 

В неделя мястото ще бъде огледано от експерти и инженери. Те ще дадат мнение за възможните технически решения на бедствието.

В Областната управа ще бъде извикана постоянно действащата Комисия за бедствия и аварии и тя ще излезе със становище за укрепителни дейности.

"При първи оглед може да се каже, че заради стръмния наклон обрушване на скалите би било опасно и може да предизвика свлачище", каза гл. инспектор Димитър Бришимов. 

Росен Саръмов

Росен Саръмов

Репортер-редактор - екип "Общество"

Росен Саръмов е випускник на Английската гимназия в Пловдив. Завършил е МИО и има магистратура по Външна търговия. Владее отлично английски и руски език.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай