Следвайте ни

Ето какво остана след огненото бедствие над Брестовица СНИМКИ

viber icon

Жители на Брестовица и лично кметът на селото Любен Радев се включиха в гасенето на пожара над село Брестовица вчера. Огънят лумна около 13,30 часа. Жители на селото първи забелязали дима и алармирали в кметството. Кметът Любен Радев и Анастас Иванов се оказват първите отзовали се. С подръчни тупалки и вода те направили всичко възможно да ограничат разрастващия се пожар до пристигане на специализираните екипи.


Трудния достъп до терена допълнително затрудни техниката, но за минути ситуацията е била овладяна.  Пожарът е обхванал над 10 дка, причините се установяват.

От кметството на Брестовица изказаха благодарност на гл. инсп. Стоил Дрянков- Началник на РСПБЗН- Стамболийски и целия екип, който се отзова, екипите на Регионална дирекция по горите-Пловдив, ЮЦДП, ст. експ инж. Бечев от Община “Родопи”. И не на последно място от администрацията благодарят на Анастас Иванов, който първи се отзовал, както и на Тодор Агов. Двамата мъже помогнали на пристигащите екипи да достигнат до местонахождението на пожара в пресечената местност.


Благодарение на бързата реакция на институциите и локализиране на огъня беше предотвратено опожаряването на хиляди декари гора.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?