Следвайте ни

Еко къмпинг и парк вдигат в Цалапица

viber icon

Екокъмпинг, парк и дом за възрастни хора ще бъдат изградени по скандинавски модел в Цалапица. Това става ясно от инвестиционно намерение, за което от РИОСВ - Пловдив са се произнесли, че не е необходимо извършването на екологична оценка, тъй като няма да окаже значително отрицателно въздействие върху околната среда и човешкото здраве. Имотът не попада в защитена зона, става ясно от документацията. 

По първоначални данни на мястото се предвижда да бъде изграден еко къмпинг и парк върх 9600 кв. м, застрояването ще е до 10 метра височина, а проектът цели да изгради туристически обекти за почивка по скандинавски модел чрез изграждане на рецепция и други обслужващи помещения от естествени материали като дърво и камък.

Домът за възрастни хора пък ще бъде на един етаж, изграден също по скандинавски модел. Той ще е 6100 кв. метра и ще има много зеленина наоколо. 

След реализирането на проекта това ще бъде втори дом за възрастни хора в село Цалапица. В него на груб строеж вече е завършен хоспис на друг инвеститор. Вдигнат е от нулата и се намира на гърба на здравната служба. 

"Инвеститорите харесват локацията на селото, че е близо до магистралата и че е спокойно", коментира кметът на Цалапица Ивайло Данаилов. И обясни, че в селото има и няколко фабрики - за пелети, за ПДЧ плоскости. Тук е и кравефермата на бившия областен управител на Пловдив Венцислав Каймаканов, който е родом от Цалапица. Фамилията му е разширила бизнеса, като е направила мандра и магазин. Продукцията ще се продава както у нас, така и за износ в Турция, коментираха запознати. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Тазман

Тазман

01.10.2020 | 22:22

Спокойно било в селото? Тука е пълна лудница, пияни и дрогирани, пълно е с луди, не може да се почива от петли, чалга и тирове, лай на кучета. ПО-ШУМНО Е ОТ ЛУДНИЦА! И по-зле става, сега малко да поизперат пари!

Отговори
1 0
Някой

Някой

04.10.2020 | 19:24

Всичко писано от Вас е вярно.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?