Следвайте ни

Два запора за над 2.1 млн. лв. блокираха община Чепеларе 

viber icon

Два запора за над 2.1 млн. лв. блокираха работата на община Чепеларе. Частен съдебен изпълнител(ЧСИ) наложи запор върху банковите сметки за задължение на управата по изпълнително дело за 2 007 785 лв., образувано по искане на „ГЛОБЪЛ КЛИНЪР“ ООД, гр.Хасково. Фирмата има договор с общината от 18 септември 2015 г. и осъди управата, тъй като повече от три години не й се плащало за извършеното сметосъбиране, за които издала 40 фактури.

Със запор си иска неизплатените хонорари по договори за правна защита, сключени от предишния кмет, адвокат Кирил Иванов. Запорът е наложен от ЧСИ по три изпълнителни дела като общата сумата на исканите задължения е 86 043 лв.


Според кмета на Чепеларе Боран Хаджиев, юристът е получавал внушителни хонорари, но не е представил отчет за извършената от него дейност. Договорът за неговите правни услуги ще бъде прекратен, каза Хаджиев. Общината има около над 5 млн. лв. просрочени задължения, по които кметът очаква още запори.

"Днес получихме изпълнителен лист за принудително плащане и от фирмата доставяла храна по проекта за "Топъл обяд" за около 27 000 лв. Не сме платили на фирмата, която доставя хранителни продукти на детските градини, до утре искат да им се платят 22 000 лв.. Фирмата, която снабдява с пелети детските заведения също си иска над 7000 лв.. Търсим разбиране от фирмите за отсрочки, за да намерим решение. Само държавата може да ни помогне в тази ситуация. Наложените запори ще блокират работата ни за неопределено време", каза Хаджиев. 


Общината е в списъка на общините на Министерство на финансите с план за финансово оздравяване. 

Петя Гайдарова

Петя Гайдарова

Репортер-редактор - екип "Регион" Смолян

Петя Гайдарова е кореспондент на в. „Марица“ в Смолян. Завършила е "Български език, литература и история" в ПУ „П. Хилендарски“ и „История“ в Югозападен университет "Н. Рилски“. Има квалификация на BBC World Training Trust.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво първо да построи община Пловдив с парите от заема, който смята да тегли?