Следвайте ни

Докараха водоноска в Брестовица заради мангана във водата

viber icon

ВиК -Пловдив осигури водоноска за жителите на село Брестовица, след като по празниците проби на РЗИ отчетоха отново завишение на манган в чешмите на селото. Здравните власти препоръчаха водата да не се ползва за пиене и приготвяне на храна до второ нареждане. 

Междувременно от Сдружение "Живот за Брестовица" внесоха в КЕВР и Областна управа подписката, с която жителите на селото настояват да се намали цената на водата , която плащат, тъй като тя не може да се ползва за пиене. До края на януари експерти трябва да се произнесат каква е причината за мангана в питейната вода на Брестовица, както и кое е най-подходящото място за изграждането на нов сондаж. 

Монтираният филтър от ВиК не дава резултата и не променя ситуацията с водата в селото, категорични са местните. Водата продължава да тече в различни цветове, а по празниците тя се оказала черна и воняща. Това вбесило местните, които алармирали институциите на дежурните телефони и на място бил изпратен екип на РЗИ. В последствие и трите проби, взети от различни адреси в селото, се оказали с наднормено съдържание на манган. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се ваксинирате ли срещу COVID-19?