3906

Ден на отворените врати ще се проведе в ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" в Браниполе

Ден на отворените врати ще се проведе на 1 март в ОУ "Св. Св. Кирил и Методий" в село Браниполе. От 15.30 часа до 17.30 часа ще има извънкласни занимания с учениците, както и открити работилници в клубовете по интереси. Родителите ще имат възможност да разговарят и задават въпроси, които ги вълнуват за предстоящият училищен живот на техните деца с директора на школото Вера Кондакова и учителите. Повече от 130 години училището в селото гордо държи факела на просветата и българщината и разтваря вратите си за своите ученици.

Според „Статистика на училищата в Княжество България“ от 1895/1896 г. и данни от националния музей на образованието в гр. Габрово, образователното дело в с. Браниполе датира от 1880 г.

Днес ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" Браниполе е модерно и отговарящо на съвременните изисквания учебно заведение, предлагащо целенасочено, качествено, целодневно обучение от високо квалифицирани педагогически специалисти. Участие на децата в извънкласни дейности по програми и проекти, ученическите олимпиади по учебните предмети, в общински мероприятия и благотворителни дейности, учебни екскурзии, посещение на изложби, театри, музеи, активна спортна ангажираност. През последните години се положиха много усилия за осъвременяването на сградата на училището. Тя е санирана, нови прозорци и врати, подновена отоплителната система, и отговарящи на европейските изисквания санитарни възли, основен ремонт на покрива, поставена е и изолация на плочата на тавана. Стаите са обновени с нова мебелировка (персонални маси и столове, секции и др.), оборудвани са презентационна техника (монитори, интерактивни дисплеи, мултимедии и др.), постоянна интернет връзка и видеонаблюдение, обособени са кътове за четене и тихи игри с меки диванчета и табуретки. Училището разполага със стая за спорт, вътрешна площадка, компютърен кабинет, медицински кабинет и кабинет на педагогически съветник. В двора на училището е изградена класна стая на открито, зони за отдих, външна площадка, както и спорна площадка за практикуване на различни видове спорт. За спокойствието и безопасността на учениците са на разположение медицинско лице, педагогически съветник и постоянните грижи на всички учители и служители.
 
 
 
 
 

 

Оцени новината

Оцени новината
3.8/5 от 5 оценки
3.8/5 от 5 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?