Следвайте ни

Цвети от Пещера ни прослави в САЩ

Рожденият ден на Джордж Буш отвежда Цветелина Чуралска от Пещера в Мидланд

viber icon

Математическата гимназия "Константин Величков" се прослави в САЩ благодарение на възпитаничката си Цветелина Чуралска. Специализирано университетско списание в Мидланд, щата Тексас, написа статия на цяла страница за българката. Момичето е родом от Пещера, завършва нашето МГ и веднага занимава за чужбина, защото голямата  мечта е да учи в Щатите. Миналата година Цветелина приключва магистърската си степен по архитектура в университета "Принстън". Цялото  емейство е там за голямото събитие. Тя има и собствен бизнес, който развива успешно.

В списанието Чуралска разказва за целия път, който е изминала, за образованието, което е получила, и хората, които са  помогнали. Още в началото на интервюто казва, че е завършила пазарджишката математическа гимназия "Константин Величков", която  е дала отличен старт, и през цялото време е искала да продължи образованието си само и единствено в САЩ. Тя избира колежа в Мидланд случайно. На 6 юли 2006 г. разбира, че тогавашният президент Джордж Буш празнува 60-ия си рожден ден. Това съвпадение с цифрите и многото шестици накуп я карат да прояви любопитство и проверява в интернет откъде е главнокомандващият? Оказва се, че е от Мидланд. Цветелина вижда, че градът предлага чудесен колеж с хубави условия. Кандидатства и е приета. Мечтата  за образование в Щатите се сбъдва и тя отпътува за Тексас.

Пещерката споделя още какво е усещането да учиш в чужбина, предимствата и недостатъците за чуждестранните студенти. Разказва и за учителя си по информационни технологии Денис Север, който  е помогнал най-много. В началото  дава покрив над главата и я учи как да се приспособи и да оцелява. Мотото  в живота е, че образованието е извор на знания и умения, които все някой ден ще ти потрябват и ще ти се отблагодарят подобаващо./Марица.бг

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?