2374

Читалня в парка ще радва децата на Цалапица

За радост на малки и големи любители на книгите в Цалапица отвори читалня на открито. Старо дърво в парк „Спартак“ приюти къщичка за книги, а пространството е максимално усвоено за обособяване на кът за четене.  

Инициативата е на кмета на селото Ивайло Данаилов, след спечелен проект, финансиран по ПУДООС. Проектът включва доставка и монтаж на паркови съоръжения в новоизградения парк. 

Новото парково пространство беше открито в присъствието на кмета на община „Родопи“ Павел Михайлов, заместник-кмета Емилия Иванова и общинския съветник Боряна Бръзкова.

„Целта е децата да бъдат стимулирани да четат повече и да прекарват свободното си време в приятни за тях дейности“, коментира кметът на Цалапица Ивайло Данаилов.

Първите читатели бяха учениците от 4-ти клас на училище „Паисий Хилендарски“, за които срещата с книгите се превърна във вълнуващо преживяване. Те зарадваха присъстващите, като четоха откъси от любими приказки, след което децата оставиха своите книжки в кутията, като подарък и с пожелание да се превърнат във верен приятел на други техни приятели и връстници.

„В парковата зона деца и възрастни ще могат да прочетат любима и предпочитана литературна творба, докато почиват на прохлада през лятото или се радват на слънчевите лъчи през есента“, каза кметът Павел Михайлов и поздрави екипа на кметство Цалапица за идеята.

Междувременно служителите към кметството подготвят една от стените на изоставената сграда  на бившето „Топливо“, която  ще бъде изрисувана с патриотични мотиви.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

12.11.2022 | 09:51

Вместо тоя поп що не поканихте децата от местното училище да ви поздравят хем да ги ангажират с нещо странично хем да се почувстват важни... в живота на селото.

Отговори
2 0
РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

12.11.2022 | 09:49

ГОЛЯМА РАБОТА БСП ДЕЯТЕЛ БЕЗ ПО НЕ МЪРДА!

Отговори
2 0
РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ

12.11.2022 | 09:49

ЕЙ ТВА ПАВКАТА БЕЗ ПОП НЕ МЪРДА!?! ПАВКА КАЖИ КОЛКО МУ Е ХОНОРАРА НА ТОЯ БОЖИ СЛУЖИТЕЛ...И ДА ТИ ПРЕДЛОЖА ПОП НА ЩАТ В ОБЩИНА РОДОПИ..... НЕ СЕ ЛИ СРАМУВАТЕ ОТ ТЕЗИ ВЕЛИКИ ПОСТИЖЕНИЯ...................?????????????

Отговори
1 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?