Следвайте ни

Адски пожар остави без покрив 4 деца и жена инвалид

viber icon

Четири деца на възраст между 3 и 4 години и жена инвалид има в 9-членното семейство, което остана без покрив след пожар миналата нощ в село Кадиево.

Огънят лумнал и за минути обхванал дома им. Членовете на семейството на Асен и Любка Керимови спели толкова дълбоко, че не разбрали нищо. Съседи забелязали пламъците и тръгнали да вадят семейството. С чукане по вратите те успели да ги събудят и извадят от къщата. 

"Децата и възрастните излизаха боси навън. На косъм ги отървахме", разказаха хора от селото. За да ги спасят от студа, кметицата на Кадиево Лиляна Петрова отключила кметството и ги прибрала в две от стаите там. Така те изкарали изминалата нощ. 

Кметът на селото организира дарителска кампания. Петрова обясни, че семейството има нужда от всичко - храна, дрехи и средства. В момента Петрова е в кмеството на Община Родопи, за да се прецени как да се помогне на семейството. 

Едно от решенията е децата да бъдат настанени от социалните временно в домове, ако семейството се съгласи. А на възрастните да бъдат предложени две стаички в близък цех за кожи, научи "Марица".

Ситуацията е тежка. Огнената стихия е унищожила всичко при пожара тази нощ. Останали са само стените от къщата, изпепелена е покъщнината и животните на семейството. 

Причините за пожара се уточняват. Една от версиите е, че семейството се е подпалило от печка на твърдо гориво.     

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?