Следвайте ни

Бунт в Брестовица! Канят институциите на буркан мътна вода

viber icon

Не желаем да плащаме водата от чешмите на цената на питейна, тъй като тя не става за това, заявиха жители на Брестовица. От месец те събират проби в буркани на мътилката, отбелязват ден и часа и се готвят да предоставят всичко това пред отговорните институции на среща в селото им. 

Според жителите на Брестовица три министерства и КЕВР отговорят за качеството на водата. Оказва се обаче, че законът размива отговорността между различни институции и така никой не иска да поеме отговорност, коментират хората от Брестовица. Те подготвят писмо-покана, която ще разпратят до министерства и КЕВР. С него ще поискат на 27 ноември среща и институциите да дадат отговор как възнамеряват да решат проблема с качеството на питейната вода в селото. 

През февруари в чешмите на селото бе открито завишено количество на манган и водата бе временно забранена за ползване за пиене. А в Брестовица от ВиК предоставиха водоноски. След това нивото му бе понижено и ползването на вода за питейни нужди бе разрешено.

От години обаче животворната течност тече мътна, а понякога и с цвят на кафе. Има неприятен мирис и ползването й дори за битови нужди - миене и пране, води до развалянето на електроуредите. Никой в селото не може и не желае да ползва водата за пиене. В Брестовица дори бе подета инициатива всеки да снима и качва в социалната мрежа касовия бон от закупената вода от магазина. Оказва се, че разходът е сериозен за всяко едно семейство. 

Междувременно от селото вече са предоставили в лаборатория на ВиК свои проби. Това било провокирано от дежурното обяснение, което получавали от техни служители, че водата е така само при аварии.  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

от умрял писмо

от умрял писмо

20.11.2020 | 14:17

Търсете Владко Маринов...... да ви налъже и намаже

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?