Следвайте ни

Брестовица търси помощ от евроинституции заради мангана във водата

viber icon

Подготвяме петиция до Европейския съвет, ще сигнализираме всички европейски институции, след като тук няма институция, която да ни защити. Това заявиха от гражданско сдружение " Живот за Брестовица" на пресконференция преди минути.

Поводът е продължаващият проблем с мангана във водата в селото.

Сдружението подготвя голям протест утре, с който ще бъде блокирана детелината на Пещерско шосе и Околовръстното. От сдружението продължават да настояват за оставките на ръководството на ВИК Пловдив, РЗИ, Басейнова дирекция и главния архитект на община Родопи.

Ако тези хора не получат полагащото им се наказание, случилото се с водата на Брестовица ще се повтори и на други места. Не може държавата да пази чиновниците, а не хората, заявиха Емануела Караманова и Любомир Тумов от сдружението.

На протеста утре жителите на Брестовица очакват подкрепа от сдружения от с. Кадиево, Труд, Първенец, от квартал Коматево, както и от две пловдивски сдружения.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (6)

Мишо

Мишо

29.06.2021 | 17:52

Ако ГЕРБ беше на власт до няколко месеца щяхте да имате нов водопровод! Много бързо ще разберете какво сте загубили!

Отговори
1 1
Какво правим и с другите населени места

Какво правим и с другите населени места

29.06.2021 | 16:50

Водата на Калофер опасна за пиене! Пълна е с бактерията ешерихия коли 29.06.2021 | 11:45 29.06.2021 | 11:53 Цветана Георгиева

Отговори
2 0
Герев

Герев

29.06.2021 | 16:44

Сигурни ли сте ,че и в други населени места водата е в норми при тези водопроводи на 40 години?! Водопроводите са разпукани отвсякъде и водата контактува с всякакви земни маси!

Отговори
1 0
Жеко

Жеко

29.06.2021 | 15:29

На всякъде из България ВиК -то е зле! нарочно няма инвестиции и поддръжка щото ББ и ПП ГРОБ си правеха сметки да приватизират цялата система на водоснабдяването по съвет на СБ. Нали ако всичко стане частно и нещата ще тръгнат толкова колкото в ЕРП-тата. Няма никой да ви помогне, не сте интересни .

Отговори
1 3
защо?

защо?

29.06.2021 | 13:19

Съветниците на община Родопи се канеха да правят сесията си с тридневен престой в пет зведния хотел на Слънчев бряг за сметка на даъкоплатците. Добре, че се разчу предварително и големият скандал станал достояние на цяла България ги спря. Защо Родопи имат пари за баровският живот на управляващите я, а нямат пари за нов водопровод на Брестовица?! Запознайте се за какви безсмислени неща харчат бюджета на Родопи за 2021 г.

Отговори
4 2
Съгласен с коментара

Съгласен с коментара

29.06.2021 | 15:09

Михайлов и Маринов им дай да ходят на тържества! Да говоряяяят , да се снимат. Сега Маринов ще е водач на листата на БСП Хасково! Там поне не го познават каква дупка е!

Отговори
7 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?