Следвайте ни

Брестовица спечели дело срещу кариера

viber icon

Брестовица спечели делото срещу проучването и добив на строителни материали в местността „Бахчата” край селото, похвалиха се жители на столицата на виното. Инвестиционното намерение бе на фирма „Бултем” ООД.

Върховният административен съд излезе с решение на първа инстанция, че отменя Решение № 490 от 26.09.2018г на министъра на енергетиката. Оспореното разрешение за проучване на строителни материали - подземни богатства, издадено от министъра на енергетика, е постановено при допуснати съществени нарушения на административнопроизводствените правила, и в нарушение на материалния закон - отменителни основания по чл.146, т.3 и 4 от АПК.

Жители на селото смятат, че съдебното решение е справедливо и се надяват то да не бъде обжалвано.  

Брестовица е известна с лозарството и винарството, селото ни е с амбициите да развива и туризъм, и една такава дейност би обезличила „Столицата на виното“ и попречила тя да се развива, смятат жителите на селото.

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?