Следвайте ни

Брестовица си иска 9 месеца назад парите за вода

viber icon

Жители на Брестовица поискаха да им бъдат възстановени заплатените от февруари сметки за питейна вода или осигурено друго обезщетение. Причината е, че водата не става за питейно-битови нужди, нито проблемът с доставката на чиста вода в селото се е разрешил. От зимата жителите на селото търсят институциите и молят за спешно решение на проблема, след като през февруари от кранчетата им потече вода с манган, а след това кална вода. 

Стигна се до там, че селото изпрати свои проби в частна лаборатория, след като от ВиК- Пловдив ги уверяват, че водата е годна за пиене. Лабораторните тестове в частна лаборатория обаче отчетоха цвят, вкус и мирис неприемлив, а в една от пробите бе засечен и манган над стойностите.

Сдружението "Живот за Брестовица" инициира онлайн среща на 28 ноември от 11 часа. Поканени са всички институции, отговарящи за водата в страната ни, а те са близо девет. 

В писмото-покана от Сдружението са формулирали 4 искания. Първото е в най-кратки срокове да бъде намерено решение за осигуряването на качествена вода за битово-питейни нужди.   Ако решението е свързано с изграждането на пречиствателна или осигуряването на нов водоизточник, да се осигури временно решение за доставката на чиста вода. А в последните две местните настояват за редуциране цената на водата, докато бъде осигурена качествена такава. 

"Също така и възстановяване на заплатените от нас суми за доставка на вода за питейно-битови цели, считано от февруари 2020 г., когато е установено замърсяването на водата или предлагане на друг начин на справедливо обезщетяване за лишаването ни от правото на достъп до вода за питейно-битови цели", става ясно от писмото -покана.

То е адресирано до МРРБ, КЕВР, МЗ, МОСВ, РЗИ, Басейнова дирекция-Пловдив, кметът на Община Родопи, ВиК и областния управител на Пловдив.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (4)

Бай Пешо

Бай Пешо

21.11.2020 | 10:52

Те и хасковлии са на тоя хал като в Брестовица,но кой им обръща внимание.Водата в Хасково е с уран и затова е най-скъпа 3.50 за куб.м.понеже е обогатена и малко мътна.Всички са доволни и щастливи от тази придобивка!

Отговори
0 0
Брестовичанин

Брестовичанин

20.11.2020 | 15:10

Ще има да си чакаме реално подобрение на качеството на водата. Импотентното управление на община Родопи няма как да се справи с проблема ни.

Отговори
3 0
от умрял писмо

от умрял писмо

20.11.2020 | 14:47

Търсете Владко Маринов ..... да ви налъже и намаже.

Отговори
3 0
от умрял писмо

от умрял писмо

20.11.2020 | 14:44

Търсете Владко Маринов... да ви налъже и намаже

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?