Следвайте ни

Брестовица се събуди със замръзнала водоноска

viber icon

Жителите на Брестовица се оплакаха тази сутрин, че отново са без вода, след като единствената възможност да си набавят такава от  водонската, се оказала  замръзнала. Температурите тази нощ в селото стигнали до минус 3, -5 градуса. 

Местните обясняват, че в момента на цялото население, което е над 3200 души, е предоставена една единствена водоноска. А в селото са нужни поне още две, тъй като възрастните хора от по-високите части на селото не могат сутрин в поледицата да слязат до площада и да носят след това тубите нагоре. 

Водата от чешмите в Брестовица не може да се ползва за пиене и готвене, тъй като отново бе засечено наднормено съдържание на манган в нея. Преди дни жителите се събраха на пореден протест на площада и поискаха от институциите да се намери бързо решение на проблема. Според местните поставеният филтър от ВиК не е решение на проблема. Нужни са нов сондаж и нов водопровод. 

Ако не бъде намерено решение в кратки срокове, жителите заплашиха да спрат да плащат за вода, тъй като тя не става за пиене. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай