Следвайте ни

Брестовица с наказателна акция заради мътилката в чешмите

viber icon

Жители на Брестовица подемат акция, в която призоваха всеки жител на селото да снима касовия бон от магазина за купена вода и да го публикува в социалната мрежа.

Целта е да се напомни на отговорните институции, че дългогодишният проблем с лошото качество на водата в селото, все още е нерешен. Това вече е направила Катя Илиева. Тя е пуснала касовия бон, от който става ясно, че е похарчила 13 лева за трапезна вода, купена от магазина.

Инициативата разбуни духовете в селото. В подкрепа на Катя се обявиха още жители на селото. Други обясниха, че за да си спестят този разход ходят до близки чешми в района да си пълнят вода. 

Преди дни в социалните мрежи даже се появи призив селото да спре да плаща на ВиК -Пловдив сметките за вода, тъй като от чешмите тече мътилка, която не става нито за пиене, нито за къпане и миене. 

 През март тази година във водата на Брестовица бе засечено наднормено съдържание на манган и ползването й за питейните нужди бе ограничено временно. От ВиК доставиха водоноска в селото. Водата в чешмите продължава да тече с цвят на кафе. 

Според хора от селото тя не може да се ползва нито за пиене, нито за битови нужди. Те проведоха редица срещи с отговорни институции, но проблемът с качеството на водата в селото остава неразрешен. През ден жители публикуват снимки на мътилката в чешмите. 

 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Герева

Герева

03.09.2020 | 10:12

Да бяхте поканили най- важния в случая- Директора на ВиК Спартак Николов. Нищо не правите. Само ходите напред назад и седенки.

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?