71

Боровец и Банско пасти да ядат! Шоуто е на 30 км от Пловдив

Курортите в парк "Родопи" най-после улучиха ваксата

Курортите над Пловдив най-после улучиха ваксата. Тази зима пистите на 30 км от града предлагат отлични условия за любителите на белите спортове.

След няколко сухи и топли години съоръженията на хижа "Здравец", "Екохотел Здравец", Копривките и Бяла черква отново се радват на хубав сняг. Стопаните са обработили идеално трасетата, за да са готови за скиорите, които ще дойдат през уикенда.

Топката сега е в Община Куклен, на чиято територия са съоръженията, за да почисти добре пътищата, за да могат желаещите да спортуват да стигнат до тях. Голямото предимство на курортите край Пловдив е близостта до големия град и магистрала "Тракия" и в пъти по-ниските цени за влекове в сравнение с тези на Пампорово, Банско и Боровец.

На хижа "Здравец" в събота и неделя ще работят и двете писти. Стопаните са обработили отлично голямото трасе, което е за по-опитните и умели скиори. Малкият плац пък е отличен за начинаещи и за обучение на деца. В комплекса има ски гардероб, който предлага на достъпни цени пълно оборудване за всеки желаещ, независимо от възрастта и габаритите му.

И тази година много добри условия за зимни спортове предлага пистата край "Екохотел Здравец". Тя не е прекъсвала да работи и в най-топлите зими, тъй като стопаните <210> разполагат с оръдия за сняг. Комплексът предлага ски гардероб и ски училище за желаещи от всяка възраст.

Ски център Копривки и през този сезон ще бъде най-привлекателното място за най-малките любители на белия спорт. В последните 15 години курортът се превърна в най-доброто място за обучение на малки скиори. На отлично обработената писта първи стъпки в белия спорт са направили хиляди малчугани. Ски клуб "Тракия САГ" предлага и ски занималня. За децата се осигурява транспорт, екипировка и специален учител. Ресторантът край пистата пък традиционно предлага кулинарни изкушения, заради които е посещаван през уикендите и през останалите сезони.

Цените на съоръженията и гардероба в парк "Родопи" са напълно приемливи и в пъти по-ниски на тези в големите курорти. 29 лева струва целодневната карта за възрастни, а за деца е 24 лева. Ползването на плаца без влековете е 12 лева.

Наемът на стандартно ски оборудване е 29 лева за възрастни и с 5 лева по-евтино за деца. Средната цена за 50-минутно обучение в ски училище е 40 лева, а ако уроците са 2, то тогава се плаща 60 лева.

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Светлин

Светлин

23.01.2022 | 16:01

Пълна трагедия и ламтене за пари посетих пистата на еко хотел Здравец, преди година не помня цената но беше неоправдано висока, пистата е супер къса може би 500 метра и на мен не ми е забавна идеята беше да кача детето, и какво чудо не бях виждал заградена писта с мрежа, не можеш да влезеш без да платиш. Няма да стъпя повече там

Отговори
8 1
Абе

Абе

23.01.2022 | 07:55

Само като си представя пътя до там, задръствания та, липсата на места за паркиране и ми се отщява. Как може тези места да се стопанисват от една малка община каквато е куклен. Още колко такива общинички ще се нароят около Пловдив. Ами дали имат достатъчно средства да поддържат курорта, ако е да, първо да си оправят и да разширят пътя до там. Като не го направят а само ламтят за приходите, ние пловдивчани няма смисъл да им пълни гушите, да ги оставим там да си ходят "гражданите" от куклен.

Отговори
16 3
Пффф

Пффф

23.01.2022 | 07:16

Кое им е ниското на цените 24 лв.на дете за тоя кенеф е смешно.Условия граничещи с 0

Отговори
9 0
??????

??????

22.01.2022 | 20:30

https://www.dunavmost.com/novini/pensioner-dokaza-che-edna-chast-ot-balgarite-poluchavat-nepravilno-izchisleni-pensii

Отговори
3 0
Пловдив

Пловдив

22.01.2022 | 17:51

Браво!

Отговори
9 1

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?