Следвайте ни

Бизнесмен остави 1000 души без вода, за да си пълни басейна

viber icon

Майки с деца излизат на протест в Бряновщица утре в 11 ч. Причината е безводието във вилната зона на Брестовица. Там има около 300 вили, а в момента летуващите са поне 1000 души.

Според Мария Манолова председател на сдружение "Вилна зона Бряновщица" причината за липсата на вода е местният бизнесмен Лъчезар Радев, който пълни басейна си в двора на вилата си. По този начин източва водоема и оставя цялата вилна зона без вода, разказа пред "Марица" Манолова. Тя обясни, че от сдружението и местни хора няколко пъти правили забележки на мъжа.

Поне стотина души се очаква да излязат на шествието утре. То ще тръгне от центъра на вилната зона и недоволните ще протестират пред вилата на Радев. Исканията са централно да се прекрати водозахранването му и да се бутне басейна, обясни Манолова. Тя е подала сигнал в Община Родопи и е поискала проверка, тъй като има съмнение, че басейнът на бизнесмена е незаконен. 

Басейнът съм го пълнил еднократно преди 4 седмици и тогава никой от жителите не се оплака, че няма вода. Освен това го правих в малките часове на нощта, когато водата от водоизточника изтича свободно, коментира Лъчезар Радев пред "Марица".

Басейнът ми е абсолютно законен и мога да покажа всички документи за това. Манолова настройва местните хора срещу мен, добави бизнесменът.

Той обясни, че въпросното сдружение на Манолова няма право да се разпорежда с водата в Бряновщица, а само да се занимава с екологията. Радев е закупил бившият ученически лагер във вилната зона. 

Гергана Василева

Гергана Василева

Журналист - екип "Регион"

Гергана Василева завежда екип „Кореспонденти” в „Марица”. Има отличие за Журналист на годината. Работила е в ресорите криминален, социални дейности и региони.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (7)

Нали

Нали

31.07.2020 | 15:03

Щом е протест, значи е театър на червената мафия!

Отговори
4 9
Шушу

Шушу

31.07.2020 | 14:02

Басейн се пълни един път годишно, после се поддържа с препарати. Някои хора дори не сменят водата с години, защото излиза по-евтино да плащат за препарати през неактивни месеци, отколкото нови кубици вода. Но който не разбира, плещи врели-некипели.

Отговори
14 3
Суреше

Суреше

31.07.2020 | 12:30

Супер и аз да съм и аз така Си пълня басейна и хората може да почакат ахаха

Отговори
5 8
протестиращ

протестиращ

31.07.2020 | 12:22

Ето за затова трябва да се протестира! Това е мутрата, която не се съобразява с останалите и си мисли, че на него му е разрешено всичко срещу гнусно натрупаните пачки! Мутра, която не уважава нито живите нито паметта на мъртвите!

Отговори
27 8
Ахаа

Ахаа

31.07.2020 | 13:40

Тапак ходи протестирай а аз си пълня басейна и ще се смея безделник . Да ти дам 20 леава да ми подухващ с едно листо а не да висиш по светофарите

Отговори
5 20
Аооо

Аооо

31.07.2020 | 16:47

Глупав си

Отговори
2 1
Ани

Ани

31.07.2020 | 11:58

Новобогаташи какво да ги правиш!Пази Боже ,сляпо да прогледне!

Отговори
31 6

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво очаквате от промените в кабинета "Борисов 3"?